Kerstliederen vanaf de toren van de Hippolytuskerk. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Kerstliederen vanaf de toren van de Hippolytuskerk.

Bespeling Hemony carillon van de Hippolytuskerk van Middelstum door Henk Veldman op 2e Kerstdag 26 december 2020 van 14.00 tot 15.00 uur. Kerstliederen vanaf de toren van de Hippolytuskerk te Middelstum op 2e Kerstdag. Er zal deze dagen helaas weinig live muziek in het openbaar klinken. Vanaf het eeuwenoude Hemonycarillon in Middelstum kan dat wel, de beiaardier Henk Veldman zit alleen boven in de toren en zijn publiek verspreid zich door het dorp.


Henk Veldman speelt 2e Kerstdag een programma van bekende oud-Hollandse Kerstliederen, voor velen een herkenning, ze bezingen de hartelijke warmte en blijdschap van Kerst. Van 'Nu sijt wellecome, Jesu lieve Heer!' tot 'In Betlehems stal lag Christus de Heer'. De liederen geven het goede Kerstgevoel, de beiaardier zal, geïnspireerd door de geboorte van Jezus, met de klokken deze mooie melodieën over het hele dorp laten klinken. Het is een mooie traditie, vanaf 1662 zullen er vaak Kerstliederen op het Hemonycarillon zijn gespeeld.
Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (21 december 2020) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud