Kinderen maken kennis met het Hemony Carillon. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Kinderen maken kennis met het Hemony Carillon.

Kinderen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in Middelstum maakten kennis met het Hemony Carillon in de toren van de Hippolytuskerk. Dinsdag 28 september 2021 hebben de Stichting Culturele Raad Middelstum en de Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK, daartoe in staat gesteld door een bijdrage van het SNS Fonds Middelstum, de kinderen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Middelstum kennis laten maken met de beiaardcultuur in Middelstum.

Daarvoor hadden ze uitgenodigd Lydia Zwart, beiaardier en buikspreker uit Nijkerkerveen. In haar voorstelling, Bellen en het Beest  heeft ze de de ruim 90 kinderen kennis laten maken met en verteld over het Hemony carillon, daarbij geholpen door haar buikspreekpoppen. Op een speelse manier legde ze uit dat met beiaard, carillon en klokkenspel hetzelfde wordt bedoeld en legde ze de ontwikkeling van het carillon uit. Door middel van haar kamerbeiaard demonstreerde ze hoe een carillon wordt bespeeld. En als er straks buiksprekende kinderen door Middelstum lopen ligt dat aan de lessen van Lydia Zwart.
's Middags luisterden de kinderen in het Asingapark naar een concert van Lydia Zwart op het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk van Middelstum, niet vaak waren er zoveel luisteraars bij een carillonconcert. Op een tv scherm was ook in het park de beiaardier te zien. Vol enthousiasme probeerden de kinderen de volgorde van een aantal bekende melodietjes te noteren. Na afloop kreeg de beiaardier een welverdiend applaus en bloemen.
 
Zaterdag 2 oktober a.s. Is de toren van 13.00 tot 15.00 geopend voor een bezichtiging, natuurlijk zijn dan alle kinderen welkom.

Bron & foto's: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (29 september 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud