Kom gezellig tekenen en schilderen. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Kom gezellig tekenen en schilderen.Dit was de uitnodiging van de werkgroep `Ontmoeten`, onderdeel van Middel-Saom voor een workshop van 3 lessen door Mary Velthoen. De laatste les was gepland op 15 december 2020. Net op die dag kwam de lock-down. Die laatste les kon nu op 22 juni. Het waren gezellige lessen en er zijn prachtige werkstukken gemaakt. Drie lessen, drie verschillende onderwerpen. Aan het begin van iedere les gaf Mary uitleg van het onderwerp.

De eerste les levensboom in de kunst.
Met wasco je eigen levensboom met symbolen tekenen die op jou van toerpassing zijn, inkleuren en eventueel wat uitwassen. Een verrassende speurende les voor iedereen met hele verschillende resultaten. Na afloop was iedereen enthousiast en keek uit naar de volgende les.
Les twee Het dier in de kunst.
 
Op een groot vel papier een dier schilderen. Iedereen was een kunstenaar. Ieder een ander dier. De resultaten mogen er zijn.
Les drie Een landschap.
Opdracht deze keer op doek. Achtergrond maken en dan met stippen ( pointillisme) Het landschap schilderen. Verbluffend prachtige landschappen kwamen uit de handen van de cursisten naar boven.
We kunnen wel zeggen dat en de lessen door Mary en de resultaten een succes waren. Bovendien heeft men elkaar, en daar ging het om, kunnen ontmoeten op een heel andere manier en in een andere omgeving. De werkgroep gaat vast weer iets organiseren. Vooraf gaat de tamtam wel via Dorpscoöperatie Middel-Soam en Middelstum Info enz.

Bron & foto's: Werkgroep Ontmoeten (1 juli 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud