Kom gezellig tekenen en schilderen. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Kom gezellig tekenen en schilderen.

Update van dit bericht: Wegens de huidige regels overheid voor corona wordt de workshop een aantal weken uitgesteld. De data zijn nu dinsdag middag 17 november, 1 december en 15 december. Er wordt corona proof gewerkt. Er kunnen nog een paar mensen bij.

De werkgroep Ontmoeten van Middelsoam organiseert : Workshop tekenen en schilderen met Mary Velthoen, daarvoor hoef je geen tekentalent te zijn!Het gaat om ontmoeten en gezelligheid.
Het betreft 3 lessen van 3 uur. Op dinsdag 20 oktober en dinsdag 3 november en dinsdag 17 november 2020 van 13.30u tot 16.30u in het gebouw van de Hoeksteenkerk. Aanmelding op volgorde van binnenkomst via Diana@compressiezorg.nl of een briefje in de brievenbus op Grachtstraat 15  in Middelstum. Er kunnen maximaal 20 mensen meedoen.

Een les ziet er als volgt uit:
Inloop deelnemers tijd voor een praatje en kopje koffie.
 
Inleiding thema 10-15 minuten met als doel: de teken opdracht in een context van kunst en bepaalde technieken  plaatsen om deelnemers te inspireren met voorbeelden.
 
5-10 minuten Schetsoefening op klein papier.
 
40 minuten Uitwerking op groot blad.
 
20 min pauze elkaars werk bekijken
 
40-50 min werkstuk afmaken afwerken
 
Elkaars werk nogmaals even als groep bekijken. Thema  opnieuw benoemen en beschrijven wat we zien en hebben verbeeld  en wat dat voor ons betekent.
 
15 min Afronden en opruimen.
 
 
Les 1 Levensboom in de kunst (o.a fresco in in Hipolytus kerk)
 
les 2 Groninger landschap, kleur en expressie,  Ploeg kleuren, accenten op wolken of structuren.
 
les 3 Het dier in de kunst, over betrokkenheid in de kunst.  Powerpoint,  Portret van een dier. Collage techniek van gekleurd en beschilderd papier.
 
 
Dit alles voor maar 25 euro! Kijk eens op www.maryvelthoen.nl

Het belooft een bijzondere workshop te worden! En het resultaat mag er altijd zijn!! Komt allen en laat je verrassen en heb een gezellige middag! Leeftijd niet belangrijk. Dorpsloket kan wat voor je regelen wanneer vervoer moeilijk is. We zijn van plan om van de kunstwerken een expositie te maken. Als het kan in de gangen van het Hippolytushoes. Wil je meer informatie dan kun je altijd bellen met 0595-551655

Bron & foto: Middelsoam (28 september/19 oktober 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud