Koningsdag 2021 in Middelstum. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Koningsdag 2021 in Middelstum.

Ook dit jaar vieren we Koningsdag op een andere wijze als dat we gewend zijn. Ondanks de beperkingen hopen we dat het voor iedereen een gezellige dag mag worden. Om te beginnen vragen wij iedereen om gedurende de hele dag de vlag buiten te hangen. De start van een feestelijke Koningsdag!


 
 De Koninklijke bond van Oranjeverenigingen nodigt alle kinderen uit om gezellig buiten te gaan spelen.  
Op de stoep, in de tuin, in de speeltuin of in de buurt. Veilig, verstandig, op afstand”.
 
Stichting Organisatie Oranje-activiteiten Middelstum heeft daarom alle basisschoolkinderen een tasje aangeboden met stoepkrijt en een fluitje. Het is de bedoeling dat alle kinderen om 10.00 uur naar buiten gaan en even flink hard op het fluitje gaan fluiten. De opening van Koningsdag 2021! Vervolgens kunnen de kinderen prachtige tekeningen gaan maken ieder voor haar of zijn eigen huis. Natuurlijk mogen de kinderen zelf ook allerlei andere spelletjes bedenken om te spelen.  

Bij een Koningsdag hoort natuurlijk ook muziek. Beiaardier Henk Veldman pakt uit met een koninklijk programma. Traditioneel startend met het Wilhelmus en hij sluit af met een ode aan de koninklijke rockband van Nederland, Golden Earring die dit jaar hun optredens moesten stopzetten wegens ziekte van de gitarist George Kooymans.  Henk Veldman heeft een prachtig afwisselend programma samengesteld dat geweldig zal klinken vanaf de Hippolytustoren.  De bespeling van het Hemony-carillon is van 14.00 tot 15.00 uur.

De Stichting Organisatie Oranje-activiteiten Middelstum wenst iedereen een hele gezellige Koningsdag toe.

Bron: Stichting Organisatie Oranje-activiteiten Middelstum (23 april 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud