Koude en natte start Koningsdag 2019 - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Koude en natte start Koningsdag 2019

Erg druk was het nog niet op het pleintje voor Vita Nova bij de start van Koningsdag 2019. Maar Janco de Winter, voorzitter van SOOM hield de moed erin: “Het is nu nog even wat koud en nat maar de zon komt eraan en vanmiddag wordt het mooi weer” vertrouwde hij ons toe.



De Blaauwbloezen en de Malletband van Concordia probeerden er met hun aanstekelijke muziek de stemming wat in te brengen. Maar helemaal goed ging dat niet want er waren maar weinig mensen en het was koud en de regen en dan valt het niet mee om de stemming erin te krijgen.

De toespraak van SOOM-voorzitter Janco de Winter was echter hartverwarmend. Hij bedankte iedereen die het weer mogelijk had gemaakt om samen als dorp dit Koningsfeest te vieren. Burgemeester Hans Engels en zijn vrouw hadden de eer om de Aubade af te nemen.  Altijd een plechtig moment om samen het Wilhelmus en natuurlijk het Gronings volkslied te zingen.



Voor Jan en Ans Lüurssen was er nog wat extra aandacht: Zij hadden met hun tweetjes voor de 15e  en laatste keer de traditionele fietstocht uitgezet. Ze werden dan ook even extra in het zonnetje gezet door het SOOM-bestuur. Ook maakte de Malletband nog een koude en vooral natte tocht naar de eerste streekproducten markt van dit seizoen op Ewsum.Hopelijk wordt het vanmiddag wat beter. Er zijn de hele middag nog activiteiten voor Vita Nova en bij café Brouwers en  op de markt op Ewsum . Bekijk het FOTOVERSLAG van deze ochtend.

Bron: Team Middelstum-info (27 april 2019) Foto’s Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud