Lezing door Marianne Glashouwer - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Lezing door Marianne Glashouwer

Op vrijdagavond 19 april 2024 is er in Middelstum een studiebijeenkomst met spreekster Marianne Glashouwer namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: ‘Kostbare lessen uit het leven van Corrie ten Boom’. De bijeenkomst vindt plaats in Christelijk Centrum De Cederborg, Hippolytuslaan 2, 9991 AK Middelstum. Aanvang om 19:30 uur, toegang is gratis.
Thema
Over Corrie ten Boom verschenen een boek en een film: De Schuilplaats. Het gezin Ten Boom was tijdens de Tweede Wereldoorlog zeer actief in het verzet. Er waren voortdurend Joodse onderduikers in hun huis. In haar slaapkamer was de ingang naar een schuilplaats, nu nog steeds te zien in de woning aan de Barteljorisstraat te Haarlem. Na een inval kwam Corrie in een concentratiekamp terecht, maar zij wist dit te overleven. Na de oorlog trok zij de wereld rond met de boodschap van vergeving. Zij kreeg ook in ons land grote bekendheid, mede door het boek en de film.

Achtergrond spreekster
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Praktische informatie
Datum: vrijdag 19 april
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Christelijk Centrum De Cederborg, Hippolytuslaan 2 te Middelstum

Bron: De Cederborg (6 april 2024) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud