Live muziek hoort bij Koningsdag! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Live muziek hoort bij Koningsdag!

Het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk te Middelstum speelt in corona tijd een belangrijke rol. Live muziek in de openbare ruimte is moeilijk in corona tijd, maar de beiaardier kan veilig zijn klavier bespelen en de klokken laten klinken over het dorp. Ook het automatische speelwerk is voor Koningsdag aangepast, op hele en halve uren klinkt afwisselend ‘Het Wilhelmus’, ‘Lang zal ze leven’ en ‘Het Middelstums Volkslied’.Live muziek hoort bij Koningsdag en gelukkig kan dat, dank zij een gulle gift, ook in coronatijd vanaf de toren van de Hippolytuskerk in Middelstum. De beiaardier pakt uit met een koninklijk programma, traditioneel startend met het Wilhelmus, maar afsluitend met een ode aan de koninklijke rockband van Nederland die dit jaar hun optredens moesten stopzetten wegens ziekte van de gitarist George Kooymans. De wandelaars onder de toehoorders zullen veel waardering hebben voor de Defileermars Koninklijke Marine. Na een blokje Hollandse folklore zal het luisterend publiek 2 bekende Trumpet Voluntary's herkennen. Dan mag er gedanst worden, koninklijke hofmuziek uit 1739 van Jean Philippe Rameau en daarna koninklijke tango's van Piazzolla zoals de heerlijke tango ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla, inmiddels beter bekend als de Tango Royal. Ook van hem de hit ‘Libertango’ die door Grace Jones tot een popsong is verwerkt.

 
Zoals we gewend zijn van Henk Veldman een afwisselend programma, muziek dat geweldig klinkt vanaf de Hippolytustoren. Plek genoeg om te luisteren. De bespeling van Hemonycarillon door Henk Veldman is van 14.00 tot 15.00 uur.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron & foto: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (19 april 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud