Loppersum zet NPG in om jongeren te helpen - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Loppersum zet NPG in om jongeren te helpen

De gemeente Loppersum wil geld uit het Nationaal Programma Groningen (NPG) inzetten om te voorkomen dat jongeren in de jeugdzorg belanden. Daarmee moeten de kosten voor jeugdhulp uiteindelijk omlaag gaan. Het gaat in eerste instantie om twee projecten, waar honderdduizend euro voor uitgetrokken wordt.Stap naar middelbare school
Eén van de initiatieven is het project Friends in Middelstum. Daarbij gaan kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool samen met middelbare scholieren elke week activiteiten doen. Daardoor moet de stap naar het voortgezet onderwijs kleiner worden.

Grote overgang
'Op die manier worden puberende jongeren stevig in hun vel gezet om het voortgezet onderwijs aan te kunnen', zegt wethouder Bé Schollema (PvdA/GroenLinks). 'Juist omdat die overgang in het leven van een kind best wel groot is. En ook voor ouders is het wel eens spannend.' Ook begint Loppersum een Digital Art Factory, waar jongeren tussen de 10 en 25 jaar kunnen meedoen aan creatieve projecten, vooral binnen de kunst en techniek.

Uitval voorkomen
Met deze initiatieven hoopt de gemeente te voorkomen dat kinderen op school uitvallen en later zorg nodig hebben. Want net als veel andere gemeenten, kampt ook Loppersum met tekorten op de jeugdzorg die zwaar op de begroting drukken. Het Rijk geeft hier te weinig geld voor. Loppersum heeft ook voor andere projecten rondom jeugdzorg een aanvraag ingediend bij het Nationaal Programma Groningen. Het gaat in totaal om 250.000 euro.

Bron: RTV Noord (12 februari 2020) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud