Maandelijkse vergoeding NCG bij zelf regelen tijdelijke huisvesting - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Maandelijkse vergoeding NCG bij zelf regelen tijdelijke huisvesting

Met ingang van 1 juli 2020 keert NCG een vaste vergoeding uit aan alle woningeigenaren in het aardbevingsgebied, wanneer zij zelf zorgen voor tijdelijke huisvesting vanwege versterkingswerkzaamheden of sloop/nieuwbouw. Het gaat hierbij om een bedrag van 1400 euro netto per maand per woning (inclusief btw). De voorwaarde voor het ontvangen van de vergoeding is dat de eigenaar tevens bewoner van het pand is en dat de te versterken/te slopen woning leeg en verlaten is tijdens de werkzaamheden.  Woningeigenaren kunnen de tijdelijke huisvesting op verschillende manieren invullen. Bijvoorbeeld door een (vakantie)woning te huren, zelf een woonunit op eigen erf te plaatsen of te logeren bij familie of vrienden. In alle gevallen ontvangen woningeigenaren de vergoeding van 1400 euro per maand. Woningeigenaren die een unit op eigen erf willen plaatsen, moeten dit afstemmen met de gemeente en hun aannemer.

Vergoeding op basis van geplande duur werkzaamheden
Woningeigenaren krijgen het bedrag voor de gehele periode in één keer uitgekeerd op basis van de geplande duur van de werkzaamheden aan hun huis. Lopen de werkzaamheden uit, dan keert NCG in overleg een aanvullende vergoeding uit.

Geen vrijblijvende keuze
De keuze voor het zelf regelen van tijdelijke huisvesting is niet vrijblijvend. Woningeigenaren die hebben aangegeven de tijdelijke huisvesting zelf te regelen, neemt NCG niet meer mee in de planning voor tijdelijke huisvesting. De bewonersbegeleiders van NCG zullen tijdig inventariseren wie er wel en niet zelf voor tijdelijke huisvesting wil zorgen. Ook met vragen kunnen woningeigenaren terecht bij hun bewonersbegeleider.


Bron: NCG (16 juli 2020) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud