Malletband Concordia en DJ Thomas Visser slaan handen ineen tijdens spectaculair concert - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Malletband Concordia en DJ Thomas Visser slaan handen ineen tijdens spectaculair concert

Afgelopen zaterdag gaf de Malletband van muziekvereniging Concordia uit Middelstum een uniek en feestelijk concert in zalencentrum Vita Nova, getiteld ‘Mallet Beats’. Dit deden zij in samenwerking met Thomas Visser.


Voor de pauze standaard concertkleding (zwart).

Deze jonge lokale DJ, die tevens de nodige producerende kwaliteiten bezit, is enige tijd geleden benaderd met de vraag of een samen werking tussen beide een optie zou zijn. Thomas stond hier positief tegenover en het enthousiasme in hem en groep was gewekt. Vervolgens begon de zoektocht naar het samenstellen van een mooi en afwisselend programma, waarin voor zowel de DJ als voor het slagwerkinstrumentarium een duidelijke rol was weggelegd.

Het eerste deel van het concert bestond uit goed in het gehoor liggende muziek. Ook voerde de Malletband het werk ‘Rebellion’ voor het eerst uit, welke zij gaan spelen op de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen in april. Na de pauze volgde een mix van zeer verschillende nummers, die ongeveer 45 minuten duurde. DJ Thomas stond hierbij centraal opgesteld binnen het ensemble. Van Gloria Estefans ‘Conga’ en‘Everybody needs somebody’ tot happy hardcore muziek en liedjes van Doe Maar.


Na de pauze eigen gekleurde kleding.

Ander hoogtepunt was het stuk ‘Electric Mood’, welke door dirigent Simon Haakmeester speciaal was gecomponeerd voor deze gelegenheid, een bijzondere mix tussen traditioneel slagwerk en elektronische muziek en effecten. De jongere groep van de jeugdband hadden ook een mooie plek binnen het concert met onder andere Latin-achtige muziek en ‘Run boy run’ van de artiest Woodkid. De betreffende zaal was zeer goed voorzien van publiek, het was bomvol. Kortom, een muzikaal feest. De presentatie was in handen van twee eigen leden binnen de band.

Na het concert was er een zeer geslaagde afterparty met muziek van The Music Boys en de nodige dansjes en drankjes. Slagwerk spelen is overigens ook een sportieve bezigheid, aangezien een aantal instrumenten een behoorlijk gewicht hebben en de nodige trappen op en af moesten worden gesleept. Gelukkig doet een lekkere kop koffie na die tijd wonderen.

Bron & foto’s: Malletband Concordia (12 februari 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud