Malletband Concordia succesvol op ONSK - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Malletband Concordia succesvol op ONSK

Op zaterdag 13 april heeft de Malletband Concordia Middelstum onder leiding van dirigent Simon Haakmeester deelgenomen aan het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap (ONSK) in Barneveld. Er deden 30 verenigingen mee. Deze bands kwamen uit in 3 verschillende klasses.De bands kwamen uit heel Nederland, en een enkele uit België. Tijdens het ONSK spelen alle bands in dezelfde klasse, hetzelfde, speciaal voor dit evenement gecomponeerde werk. De optredens worden vervolgens blind gejureerd door een jury. Deze jury weet niet in welke volgorde de deelnemende bands optreden en kan ze ook niet zien. Malletband Concordia speelde het werk Rebellion van componist Martijn Oostra. Nadat eerder de jeugd van Concordia in 2015,2016 en 2017 kampioen waren geworden in de basisklasse, deed de voltallige band nu mee in de middenklasse.

Onder leiding van de dirigent was de afgelopen 3 maanden vooral hard gewerkt aan de muzikale interpretatie van het werk. Wat willen wij de mensen vertellen met dit werk. En dit heeft geresulteerd in een spectaculair optreden in het Schaffelaertheater in Barneveld. Aan het aandurende applaus na afloop van het optreden was duidelijk dat het publiek had genoten van de uitvoering van de Middelstumers. Daarna begon het lange wachten. Ondertussen genoten de leden van de optredens van de bands in de topklasse al hoewel er natuurlijk ook leden waren die terug gingen naar Middelstum voor de laatste feestavond van Sunsation 2019! Maar ook daar werk in spanning afgewacht. Rond 22.00 ’s avonds werden de uitslagen bekend gemaakt.

Het optreden van Concordia werd beloond met 86 punten en dat betekende de kampioenstitel in de middenklasse! Een prachtig resultaat waar de band bijzonder trots op is. In de afgelopen 1,5 jaar werden Jeugdensemble en Malletband  samen gevoegd en kwam er een nieuwe dirigent. Dat ze na 1,5 jaar dit resultaat mogen neerzetten is een mooie stap voorwaarts! Naast de kampioenstitel neemt de band ook de solistentitel mee naar Middelstum. Richard Kalf werd met zijn prachtige spel op de vibrafoon de solistenkampioen in de middenklasse! Een topprestatie! Richard heeft zijn partij in het werk Rebellion prachtig vertolkt met veel gevoel voor drama. Componist Martijn Oostra was aanwezig op het evenement en complimenteerde zowel de band als Richard met hun vertolking van zijn werk. Dirigent Simon Haakmeester was de winnaar van de dag in Barneveld. Hij behaalde met Middelstum zowel de kampioenstitel als de solistentitel in de middenklasse en evenaarde dit resultaat met de band SDG uit Ommen in de topklasse. Voor hem waren de complimenten na afloop dan ook niet van de lucht. De manier waarop hij zijn bands had laten spelen werd door alle aanwezigen zeer gewaardeerd.

Malletband Concordia waardeert alle steun van het dorp Middelstum ontzettend. Altijd blijkt het dorp bereid hen te steunen bij acties en activiteiten. Stichting Stem heeft de band een donatie gegeven voor de onkosten van de deelname aan dit prachtige evenement. Op de foto is de band te zien tijdens hun optreden in Barneveld in hun band nieuw aangeschafte  concertkleding.

Bron & foto: Malletband Concordia (27 april 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud