Men heeft lang moeten wachten maar eindelijk is het weer zover! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Men heeft lang moeten wachten maar eindelijk is het weer zover!

Het is inmiddels al weer een hele tijd geleden dat er nieuws viel te melden over het versterkingsproces in Middelstum. Na maanden is het nu bijna weer zover dat er wordt versterkt/gesloopt gaat worden van woningen die door de aardgaswinning een verhoogt risicoprofiel hadden. Aan de Coendersweg en Groensingel zijn in de afgelopen week de eerste voorbereidingen getroffen om een groot aantal woningen te slopen en vervolgens nieuwbouw te gaan plegen.
Wanneer er precies begonnen wordt is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Het betreft hier woningen van woningstichting Marenland. De huurders zijn momenteel elders ondergebracht.

Wachten, wachten en nog eens wachten
Voor een groot aantal inwoners met een koophuis gaat gelijk de vraag op wanneer zij eens iets horen over de plannen voor hun woningen. In batch 1581 wachten momenteel nog een groot aantal woningeigenaren op een bericht van de NCG. De vooruitgang voor huurwoningen lijkt op het oog sneller realiseerbaar te zijn dan die van woningeigenaren is een veel gehoord geluid, niet alleen in Middelstum maar ook elders in de provincie. Vele eigenaren van een koophuis zijn het wachten meer dan beu, we willen verder met ons leven en willen nu eindelijk wel eens wat meer duidelijkheid na ruim 3 jaar wachten. Laten we hopen dat na de woorden van de verantwoordelijk minister dat dit antwoord zeer binnenkort bekend gaat worden.

Bron: Team Middelstum-info (29 augustus 2020) foto's Janneke van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud