Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum 2 maten te groot voor vv Siddeburen

Middelstum heeft zaterdag op het eigen sportpark ook haar 2e duel voor de districtsbeker gewonnen. Tegen 5e klasser vv Siddeburen waren de blauwhemden 2 maten te groot. De ploeg van Frank Konneman won maar liefst met 10-2 en gaat nu aan kop in de poule.

Na de “verrassende” bekerwinst een week eerder tegen Omlandia uit Ten Boer was het vandaag de vraag of de thuisploeg de ingeslagen weg van de oefencampagne en beker een vervolg zou kunnen geven. Middelstum liet vanaf de eerste minuut zien wat de bedoelingen waren in dit duel. Na een rommelige beginfase kwam de voorsprong na 13 minuten op het scorebord te staan door een treffer van Kristian Boelema 1-0. Toch kwamen de bezoekers 3 minuten later door slordig verdedigen van Middelstum alweer op gelijke hoogte 1-1. Middelstum liet na de gelijkmaker vele kansen onbenut, het duurde tot aan de 32e minuut alvorens de 2-1 op het scorebord verscheen door Mateo Milkovic. Na de 2e treffer werd de score voor de rust nog opgevoerd naar 5-1 door treffers van Milkovic (2x) en Thijs Hoekzema die schitterend scoorde uit een vrije trap.

Ook na de theepauze was thuisploeg Middelstum de veel betere ploeg. Siddeburen kon amper gevaar stichten maar kwam toch verrassend op 5-2. Daarna nam de thuisploeg het heft opnieuw in handen en scoorde ook na rust nog 5 keer (Annema, Verkerk (2x) en Bronsema (2x) ondanks dat de thuisploeg na 65 minuten met 10 man verder moest nadat doelman Jeroen Smit bij één van de sporadische uitvallen van Siddeburen hands maakte en van het veld werd gestuurd. Na 90 minuten kon gezegd worden dat Middelstum duidelijk een maat te groot was vandaag voor hun tegenstander, en dat de uitslag niet eens geflatteerd genoemd kon worden.

Komende zaterdag spelen de blauwhemden hun laatste poulewedstrijd ook thuis, dan komt buurman Stedum op bezoek op het sportpark aan de Coendersweg. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (8 september 2019) foto Jaap van der Laan