Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum doet zichzelf tekort tegen Poolster

Zaterdagmiddag stond op het Middelstumer sportpark de wedstrijd tussen de plaatselijke voetbaltrots en Poolster uit Spijk op het programma. De blauwhemden deden zichzelf een week eerder tegen SIOS tekort door de winst te laten liggen en met slechts 1 punt huiswaarts te keren. Ook in deze wedstrijd verzuimden de blauwhemden het grote aantal kansen welke men in de eerste 25 minuten van de wedstrijd kreeg niet te verzilveren waarna men de deksel op de neus kreeg.

De wedstrijd in Spijk (in september 2018) eindigde iets wat fortuinlijk in het voordeel van de ploeg van Frank Konneman. De blauwhemden wonnen in Spijk met 0-2. Vandaag waren de rollen omgedraaid en kreeg het bezoekende Poolster meer dan waar het recht op had gezien het wedstrijdverloop.

Na een onrustige openingsfase kreeg Middelstum de eerste mogelijkheden van de wedstrijd. Gerard Bronsema schoot de bal in kansrijke positie op de paal naast doelman Dijkman. Poolster mocht in de fase hierna van geluk spreken dat hun doelman het doel schoon wist te houden. Met een paar beste reddingen (inzet Mateo Milkovic en schot Dennis Verkerk) was de doelman van de bezoekers de beste man van het veld op dat moment. Het eerste gevaar van de bezoekers uit Spijk leverde direct resultaat op. Een afgeslagen aanval van de thuisploeg leverde de Spiekster gelijk een  doelpunt op. Tom Dijkman stuurde Johan de Groot over de linkerkant de diepte in. De Groot werd niet goed aangepakt door verdediger Luuk Ypey waardoor de Groot de vrijstaande Kevin Bijlsma kon bedienen. De goaltjesdief uit Spijk liet doelman Jeroen Smit kansloos en tekende voor de 0-1. Middelstum was even de kluts kwijt en mocht voor de theepauze van geluk spreken dat de bezoekers ook vandaag niet scherp genoeg waren.

Opportunisme
Na de theepauze probeerde de thuisploeg met opportunistisch voetbal de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Echt grote kansen kreeg de ploeg van Frank Konneman na de theepauze niet meer. Poolster leunde achterover en liet Middelstum uitrazen. Door het missen van de vele kansen voor rust moest Middelstum na 90 minuten de wedstrijd laten aan de bezoekers, iets waar men in het Middelstum kamp na afloop stevig van baalde.

De eerstvolgende wedstrijd voor de blauwhemden is op zaterdag 9 maart. Dan komt hekkensluiter Westerlee op bezoek aan de Coendersweg.

Middelstum – Poolster 0-1 (0-1): 0-1 Bijlsma (26)

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (17 februari 2019) foto’s Jaap van der Laan