Middelstum is weer schoon! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum is weer schoon!

Afgelopen zaterdag werd de door corona uitgestelde opschoondag gehouden. Met een grote groep vrijwilligers zijn we weer door het dorp gewandeld om het zwerfafval op te ruimen. Afgelopen donderdag waren de kinderen van de basisscholen ons al voorgegaan waarbij ze eerst werden bijgepraat over de gevolgen van het zwerfafval. Het viel toen al op dat er minder afval was dan andere jaren. Ook afgelopen zaterdag was de opbrengst minder!
Dat is mooi, we worden blijkbaar wat bewuster en ruimen het zwerfafval steeds vaker op. Wel vonden we nog veel hondenpoep. Bij deze doen we een oproep aan iedereen die de hond uitlaat, bij Plus en Steendam zijn poepzakjes te koop en bij het dorpsloket zijn ze gratis. Alstublieft, maak er gebruik van, dit voorkomt zoveel ergernis.

Naast nog vele andere onsmakelijke vondsten werd er ook briefgeld gevonden. Deze opbrengst hebben we gedonderd aan A Littel Fun.
 
Deze succesvolle en zonnige ochtend hebben we afgesloten op het plein met een heerlijk bakje snert.
 
Dank aan allen die hebben meegeholpen! Plus voor het schenken van het fruit, schaatsverenigingen “De IJsbaan” en “de Schaats”, hengelvereniging “de Witte Dobber”, SDM, de scholen en de kinderen, de gemeente en alle vrijwilligers!

Bron Dorpsbelangen Middelstum (28 september 2020) foto's Dorpsbelangen & Janneke van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud