Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum komt goed weg met remise tegen DVC Appingedam

Middelstum kwam zaterdag in de ontmoeting tegen DVC Appingedam goed weg met de 1-1. In blessuretijd scoorde Xander Anema uit een vrije trap de gelijkmaker, gezien het wedstrijdbeeld mocht de thuisploeg daarmee meer dan tevreden zijn.
Het loopt de laatste weken wat stroef bij de blauwhemden van Middelstum. Ook zaterdag in de wedstrijd tegen runner-up DVC Appingedam was de thuisploeg lange tijd de mindere. Over geluk had Middelstum zeker geen klagen. Waar het kwartje vorig seizoen vaak de kant van de blauwhemden opviel is dit de laatste weken anders. De bezoekers uit Appingedam gingen voortvarend van start op het sportpark aan de Coendersweg. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers was al in de 4e minuut toen werd Jeroen van Hunnink door zijn ploeggenoot Ronald Hund diep werd gestuurd. Hunnink zag geen kans om doelman Medema van Middelstum voor de eerste keer het nakijken te geven en zag zijn onzet via de verkeerde kant van de paal naast gaan. Voetballend werd het in het verloop voor de theepauze niet beter op van beide ploegen, er onstonden wat over en weer wat irritatie over het fluiten van de leidsman van deze middag die in de ogen van de bezoekers wel wat vaak in het voordeel van de thuisploeg leek te fluiten. Het leverde Ole Horsten halwege het eerste bedrijf zijn eerste gele kaart op die in het verdere verloop van de wedstrijd niet zonder gevolgen zou zijn.

Het duurde tot halverwege het eerste bedrijf alvorens Middelstum voor enig gevaar kon zorgen voor het doel van doelman Kiewiet van DVC. Xander Anema probeerde met een geplaatst schot de DVC doelman te passeren mag zag zijn schot aan de verkeerde zijde van de paal naast gaan. Verder dan dat ene moment kwam Middelstum voor de theepauze niet. De bezoekers uit Appingedam scoorden via een mooi opgezette aanval rond het halfuur via de inzet van van Hunnink die doelman Medema in de lange hoek via de binnenkant van de paal de 0-1 liet aantekenen. Met deze tussenstand ophet scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

Dat het in het tweede bedrijf beter moest aan Middelstum zijde was wel duidelijk. Met veel inzet probeerde de ploeg van Jelmer Meinardi de gelijkmaker te forceren. De thuisploeg leek in deze missie te gaan slagen toen in de 53e minuut na een overtreding van Horsten op Max Oldenhof eerstgenoemde zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld en met rood mocht inrukken. Ondanks de veldmeerderheid lukte het Middelstum maar niet om voor echt gevaar te zorgen in de defensie van de Damsters. Alles leek er op dat de wedstrijd zou gaan eindigen met de (eind) stand die met rust al was bereikt. Middelstum kreeg echter in blessuretijd nog een vrijetrap te nemen na het onbesuisd inkomen van Bas Groenewold. Anema moet gedacht hebben drie keer is scheepsrecht en scoot hard via een speler van DVC de bal achter doelman Kiewiet tegen de touwen waardoor Middelstum "tegen de verhouding in" alsnog een punt overhield aan deze wedstrijd 1-1. Hierna floot de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd. Bij de Damster heerste uitteraard diepe teleurstelling over het eindresultaat. Bij Middelstum mocht men de handen dichtknijpen met het behaalde punt.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij de Heracliden in Uithuizermeeden. Het zal de laatste wedstrijd zijn voor de winterstop.

Middelstum - DVC Appingedam 1-1 (0-1): 0-1 van Hunnink (28); 1-1 Anema (90+3)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (5 december 2022) foto's Jaap van der Laan