Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum komt tekort tegen ONR

Middelstum heeft zaterdag ook haar tweede thuisduel van dit seizoen verloren. De blauwhemden kampten met veel personele problemen in de wedstrijd tegen ONR uit Roden. De Drenten waren over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg en wonnen dan ook verdiend.

Na de nederlaag een week eerder tegen Poolster uit Spijk (1-5) moest Middelstum ook in het duel tegen ONR in de bezoekers hun meerdere erkennen. Middelstum speelde een half uur goed mee met de bezoekers maar daarna was het gedaan.

Na 6 minuten kwamen de blauwhemden net als vorige week op een 0-1 achterstand. Rens van der Kaap schoot de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Nog in dezelfde minuut kwam Middelstum langszij door een prachtig afstandschot van Allart Moeken die de bal van een meter of 20 achter de Drentse goalie schoot 1-1. Hierna ging de strijd gelijk op en hadden beide ploegen mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Tot aan de 28e minuut bleef een treffer uit voor beide teams. Daarna ging het helemaal mis bij Middelstum. Doelman Youran Mus speelde de bal bij de opbouw in de voeten van Tim van der Meulen. Van der Meulen had hierdoor geen enkele moeite om zijn ploeg op een voorsprong te schieten 1-2. Daarna ging het vlot met de score. In een tijdsbestek van 2 minuten scoorden achtereenvolgens Schievels en Nienhuis de 1-3 en 1-4 voor ONR. Met deze stand werd er gerust.

Na de theepauze probeerde Middelstum er alles aan om de score dragelijker te maken. De 2-5 werd al vroeg in de tweede helft gescoord door Dennis Verkerk. Maar hierbij bleef het jammerlijk genoeg namens Middelstum. De bezoekers scoorden na 70 minuten nog de 2-5, deze keer zorgde Postma voor het doelpunt namens ONR. Middelstum kwam vandaag veel vaste krachten tekort waardoor men niet in staat was om de tegenstander haar wil op te leggen.

Komende zaterdag speelt de ploeg van Konneman uit in Uithuizermeeden tegen de Heracliden. Een week later komt Mamio uit Groningen op bezoek in Middelstum.

Middelstum ONR 2-5 (1-4): 0-1 van der Kaap (6); 1-1 Moeken (6); 1-2 van der Meulen (28); 1-3 Schievels (45); 1-4 Nienhuis (45+1); 2-4 Verkerk (51); 2-5 Postma (70)

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (6 oktober 2019) foto's Jaap van der Laan