Middelstum leeft toe naar Hippolytusrun - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum leeft toe naar Hippolytusrun

Schaatsen was er niet bij afgelopen winter. Maar de actieve IJsvereniging IJsbaan Middelstum laat al jarenlang niet alleen in de winterperiode van zich horen. Op woensdag 8 juni 2022 wordt voor de negentiende keer de Hippolytusrun georganiseerd. De run is na Stedum de tweede loop in het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit.Jaarlijks trekt de populaire Hippolytusrun meer dan tweehonderd deelnemers aan de tien en vijf kilometer. Daarnaast doen de leerlingen van de basisscholen hun best om tijdens een sponsorloop op het ijsbaanterrein zoveel mogelijk geld bijeen te lopen voor een door een per school bepaald doel. De route door en rond het dorp Middelstum wordt door de deelnemers ieder jaar weer erg gewaardeerd omdat het een afwisselend parcours is. Ook de toeschouwers weten de Hippolytusrun altijd prima te vinden. Op het ijsbaanterrein is het goed toeven tijdens de run en ook aan het parcours is de support goed te noemen.

Na de start op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan gaan de deelnemers via de Korenlaan, Ploegersweg, Coendersweg, Groensingel, Meidoornlaan, het Middelstumer bos, Hippolytushoes, opnieuw stukje bos, de borg Ewsum, Burchtstraat, Trekweg en Ploegersweg terug naar het ijsbaanterrein. De deelnemers kunnen kiezen voor de trimloop van vijf kilometer waarbij de ronde één keer wordt gelopen of de wedstrijdloop van tien kilometer. De ronde wordt dan twee keer afgelegd.

Inschrijfgeld betalen door scannen QR-code
Inschrijven kan van 18.00 uur tot 19.00 uur in het clubgebouw aan de Korenlaan 1. De deelnemers kunnen het zichzelf en de organisatie gemakkelijk maken door hun inschrijfgeld via een bij het clubgebouw te scannen QR-code te betalen. Hiervoor is een bankieren app op de mobiele telefoon noodzakelijk. Ook in Stedum werd voornamelijk betaald via de QR-code. Natuurlijk is ook contante betaling mogelijk.

In het clubgebouw zijn tijdens en na de loop de nodige versnaperingen verkrijgbaar. De jeugdloop (sponsorloop) start om 19.00 uur. De wedstrijd en recreatieloop voor de senioren start om 19.30 uur.

De ijsvereniging bedankt de sponsoren die de loop financieel mogelijk hebben gemaakt en hoopt er samen met de vele vrijwilligers die zich voor de loop inzetten, de deelnemers en de toeschouwers weer een mooi spektakel van te maken in Middelstum.

Bron: IJsvereniging IJsbaan Middelstum (2 juni 2022) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud