Middelstum mag zich nederlaag zelf aanrekenen - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum mag zich nederlaag zelf aanrekenen

Middelstum heeft gistermiddag op het eigen sportveld een pijnlijke nederlaag geleden tegen vv SIOS uit Sauwerd. Een nederlaag die de blauwhemden zich enkel en alleen zelf mogen aanrekenen. Een zeer matige eerste helft bleek voor de thuisploeg na rust niet meer recht te trekken te zijn waardoor de 5e nederlaag van dit seizoen een feit werd.
Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat de bezoekers uit Sauwerd er vol voor gingen, het resulteerde al na 3 minuten tot een dot van een kans voor de bezoekers. Slecht verdedigend werk bij Middelstum zorgde er voor dat er een vrije doortocht onstond voor de spits van SIOS. Gelukkig faalde deze in de afwerking waardoor Middelstum met de schrik vrij kwam. De tamme vertoning van de thuisploeg voor de theepauze beloofde niet veel goeds. Duels werden keer op keer verloren en het was wachten op de eerste tegentreffer. Deze kwam er ook 5 minuten voor rust scoorde Menno Dijkstra de 0-1 voor de bezoekers uit Sauwerd. Niet veel later lag tegentreffer nummer 2 al tegen de touwen achter doelman Emiel Douma 0-2. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Meer strijd
Na de theepauze leverde de thuisploeg duidelijk meer strijd. Het leverde vele kanjes en kansen op maar het duurde tot aan de 84e minuut alvorens de thuisploeg via Aijolt Douma de aansluitingstreffer op het bord wist te krijgen 1-2. Het slotoffensief van Middelstum leek zowaar nog een punt op te gaan leveren toen Gijs van Aller binnen de zestien onderuit werd gehaald. De toegekende strafschop genomen door Twan Heemstra belande tot ontsteltenis van alles en iedereen bij Middelstum op de paal waardoor de eindstand 1-2 bleef.

Komende zaterdag speelt Middelstum opnieuw thuis, dan komt Poolster uit Spijk op bezoek op het sportpark aan de Coendersweg. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Middelstum - SIOS 1-2 (0-2): 0-1 Dijkstra (39); 0-2 de Haan (40); 1-2 Aijolt Douma (84).

Bron: Sportredactie Middelstum-info (29 januari 2023) foto's Jaap van der Laan