Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum met speels gemak langs SC Stadspark

Middelstum heeft zaterdagmiddag maar weinig te duchten gehad van SC Stadspark. De laagvlieger in de 4e klasse C moest ook tegen de blauwhemden een zeer ruime nederlaag incasseren. Bij rust stond thuisploeg Middelstum al op een ruime voorsprong van 5-0. Na de theepauze liet men bij Middelstum de teugels wat meer los waardoor er uiteindelijk na 90 minuten slechts een 9-1 eindstand op het scorebord stond.

Scorebordman Hendrik de Veen had het er maar druk mee om de tussenstanden zaterdagmiddag op het scorebord te toveren in Middelstum. Het duurde ondanks het overwicht van de thuisploeg tot aan de 18e minuut alvorens de thuisploeg op voorsprong kwam. Vanuit de 2e lijn schoot Robert Bos hard richting het doel van doelman Albers die de inzet niet kon keren waardoor de verdiende voorsprong eindelijk op het scorebord kwam. Na de openingstreffer was er geen houden meer aan voor de bezoekers uit Groningen die constant achter de feiten aanliepen en Middelstum in een hoog tempo de 2,3,4 en 5-0 zag maken.
Na de theepauze geloofde men het min of meer wel bij de thuisploeg die ook in het 2e bedrijf niets te duchten had van de bezoekers. Dat het uiteindelijk bleef bij een 9-1 eindstand mag gezien de kansen die men bij Middelstum kreeg toch nog wel bijzonder worden genoemd. De tegengoal van SC Stadspark ontstond door een fout achterin bij Middelstum waardoor de voor vandaag onder de lat staande Emiel Douma toch nog één keer de bal uit zijn doel mocht halen.

Trainer Jelmer Meinardi kreeg zo de dag voor zijn verjaardag alvast een mooi verjaardagscadeau van zijn mannen. Op doelsaldo staat Middelstum na vandaag aan kop in 4C met 9 punten uit 4 wedstrijden. Komende zaterdag is Middelstum vrij. Zaterdag 29 oktober reist men af naar Groningen waar men mag aantreden tegen Mamio.

Middelstum – SC Stadspark 9-1 (5-0): 1-0 Bos (18); 2-0 Korpershoek (25); 3-0 Schuiling (39); 4-0 Oldenhof (43); 5-0 Oldenhof (45); 6-0 Douma (64); 7-0 Thijs Oosterhoff (68); 8-0 van Zalm (82); 8-1 onbekende speler (86); 9-1 Nienhuis (90)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 oktober 2022) foto’s Jaap van der Laan