Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum onderuit in Sauwerd

Zaterdag speelde Middelstum in Sauwerd tegen SIOS. De afgelopen 2 seizoenen waren de Middelstumers de ploeg welke  3 keer met de volle buit er vandoor gingen. Met deze wetenschap en de goede wedstrijd tegen Niekerk moest toch met  de broodnodige zelfvertrouwen aan de wedstrijd begonnen worden. Helaas zonder de geblesseerde keeper Jeroen Smit en middenvelder Rutger Schuiling en de geschorste Dennis Verkerk . Dus mocht de staf weer aan het puzzelen. Uit deze hoge toverhoed werd de bank gevuld met Martijn Dijkema, Rick Ypey, Thomas Visser en Benjamin Lochtenberg.

Middelstum begon ijzersterk aan de wedstrijd de een na de andere goed combinatie en aanval volgde op de verdediging van SIOS. Het resulteerde na 15 minuten op een dot van een kans voor Chiel Hoeksema. Helaas faalde hij. SIOS leek wakker geschud en begon ook te voetballen. De scheidsrechter van dienst kende in 21e minuut volgens de Middelstumers een onterechte penalty op, dit resulteerde in de 1-0 voor de thuisploeg. Gezien het wedstrijdbeeld tot dan toe volledig onverdiend. De scheidsrechter nam in de 28e minuut wederom een discutabele beslissing, SIOS scoorde wederom een doelpunt, echter assistent grensrechter Boskamp stond met de vlag omhoog wegens vermeend buitenspel. Doelpunt afgekeurd nee dus de leidsman keurde het doelpunt wel goed. De Middelstumers waren verbaasd en boos. Maar het mocht niet baten 2-0. Vlak voor rust (39) kwam via de kluts de bal voor de voeten van Kristian Boelema, hij wist de 2-1 in te tikken. Deze belangrijke treffer zo kort voor rust was erg belangrijk. Echter niet veel later vloog een afstandsschot schitterend in de touwen waardoor er niet met 2 maar met 3-1 werd gerust.

De tweede helft een ander spelbeeld. SIOS was de betere ploeg en Middelstum hanteerde te vaak de lange bal. Zo kabbelde de wedstrijd door tot Mateo Milkovic alleen voor de keeper kwam te staan. Milkovic omspeelde de keeper, maar de scheidsrechter zag een overtreding op Mateo Milkovic. Tot ieders verbazing kregen de Middelstumers wel heel gemakkelijk een penalty toegekend. Allert Moeken wist wel raad met dit buitenkansje. Hij scoorde in minuut 83 de aansluitingstreffer (3-2). Daarna werd het alles of niets voor de bezoekers uit Middelstum. Alles zou dan moeten betekenen de 3-3. Wessel Oosterhoff werd naar voren gestuurd om als stormram te fungeren. Dit pakte helaas niet goed uit. In een omschakel moment ging het opnieuw fout in de 87 minuut. SIOS scoorde de 4-2. Dit werd ook de eindstand van de wedstrijd.

Komende zaterdag spelen de blauwhemden thuis tegen Lycurgus. Uitgerekend tegen deze tegenstander pakte Middelstum bij de seizoensopeninmg de enige 3 punter van dit seizoen. De wedstrijd begint ijs en wederdienende om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg in Middelstum. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de ploeg te ondersteunen.

Bron: Bart Poortinga/Team Middelstum-info (27 januari 2020)