Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum op de valreep naast OKVC

Zaterdagmiddag 26 oktober stond de uitwedstrijd in Oldehove tegen het plaatselijke vv OKVC op het programma. Een wedstrijd uit de onderste regionen van de zaterdag 4e klasse C. OKVC en Middelstum stonden respectievelijk op de laatste en één na laatste plaats op de ranglijst waardoor er sprake was van een 6 punten wedstrijd. Voor beide teams gold dan ook aanhaken of tijdelijk afhaken. Met die gedachte gingen beide teams de onderlinge confrontatie dan ook aan.

De bezoekers uit Middelstum waren ook voor deze wedstrijd wederom zwaar gehavend (de ziekenboeg stroomt maar niet leeg). Wat dat betreft zit het de mannen van Frank Konneman niet mee de laatste weken. Enig pluspunt voor aanvang van dit duel was dat Peter van Dam vandaag weer op de bank zat na een vervelende enkelblessure. De omstandigheden waren vandaag voor beide ploegen niet optimaal. De harde wind en de zachte grasmat bleken vandaag een lastige opponent te zijn voor beide teams. De Middelstumers namen vanaf minuut 1 het initiatief in de wedstrijd. OKVC werd eigenlijk gedurende de gehele wedstrijd naar achteren geduwd door de bezoekers uit Middelstum. Toch enigszins verrassend was het de thuisploeg welke in de 13e minuut door een niet alerte verdediging van Middelstum op een 1-0 voorsprong kwam door een treffer van Timon van der Helm. Vanaf dat moment waren de Middelstumers duidelijk de veel sterkere ploeg. Middelstum beukte op de verdediging van OKVC , maar kwamen er maar moeizaam doorheen. Een snelle loop actie van Dennis Verkerk  en een ziedend schot ging rakelings naast. Niet veel later was het Kristian Boelema welke door de verdediging van OKVC soleerde, de bal stuiterde licht op, waardoor zijn inzet rakelings over het doel ging. Meerder keren werden de aanvallen van Middelstum onderbroken wegens vermeend buitenspel. Zelfs de scheidsrechter van dienst begon te twijfelen aan de integriteit van de assistent scheidrechter van OKVC en wuifde een aantal keren zijn vlagsignaal weg. OKVC kwam er nog sporadisch uit en wederom vanuit het niets was het wederom raak. In de 43e minuut scoorde Sander Drijfhout de 2-0 voor de gastheren. Een ware domper (mokerslag) voor de Middelstumers. Kort na deze tegenvallers werd er gefloten voor de rust. De blauwhemden dropen geslagen af richting de kleedkamer.

Men weet niet wat er door de thee heeft gezeten, maar de Middelstumers oogden getergd en vol energie ging men de 2e helft aan. Aanval op aanval, meerdere corners en bij vlagen met goed voetbal werd OKVC van de mat gespeeld. OKVC moest meerdere middelen gebruiken om de blauwhemden te stoppen. Dit gebeurde met tijdrekken en overtredingen. Frank Konneman reageerde halverwege de 2e helft met enkele wissels om de 2-0 om te buigen. Peter van Dam werd gebracht net als de jonge Julian Mulder en Chiel Hoeksema. Pas in de 79e minuut kon Dennis Verkerk de aansluitingstreffer maken 2-1. De bezoekers uit Middelstum voelden dat er vandaag meer in zat en namen meer en meer risico’s om een gelijkmaker te forceren. In deze laatste fase van de wedstrijd had OKVC een engeltje op de lat zitten. Een geweldige redding van de keeper van de thuisploeg voorkwam de gelijkmaker echter bleek dit uitstel van executie want in de 90e minuut scoorde nota bene de kleinste man van het veld Robert Bos met het hoofd de dik verdiende gelijkmaker 2-2. OKVC leek totaal gebroken en snakte naar adem. In de extra tijd probeerden de blauwhemden nog wat te forceren maar daar was helaas onvoldoende tijd voor. De eindstand was dan ook 2-2. Door dit puntje zijn de Middelstumers wel een plaats gestegen op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt het team van Frank Konneman thuis, dan komt Amicitia VMC uit Groningen op bezoek op het sportpark in Middelstum. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

OKVC – Middelstum 2-2 (2-0): 1-0 van der Helm (13); 2-0 Drijfhout (43); 2-1 Verkerk (79); 2-2 Bos (90)

Bron: Bart Poortinga/Sportredactie Middelstum-info (27 oktober 2019)