Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum overklast door koploper Mamio

Waar vooraf voor werd gevreesd gebeurde zaterdag op sportpark de Parel in Groningen. Middelstum moest het opnemen tegen koploper Mamio, de blauwhemden werden bij vlagen compleet weggespeeld en verloren met 6-1 waarmee men nog goed wegkwam.

Dat de blauwhemden het dit seizoen moeilijk gaan krijgen om het vege lijf te reden in de vierde klasse is al weken geen geheim meer. Ook zaterdagmiddag werd de jonge ploeg uit Middelstum door koploper Mamio bij vlagen van het kastje naar de muur gespeeld.

In de beginfase ging de wedstrijd nog aardig  gelijk op tot aan  de 17e minuut. Mamio scoorde de 1-0 en een minuut later de 2-0. Vanaf dat moment waren de Stadjers duidelijk een maatje te groot voor de arme Middelstumers. Tegenhouden was het enige wat de blauwhemden te doen stond. Dit hielden ze vol tot vlak voor rust. In minuut 42e  en 45e Minuut werd het respectievelijk 3-0 en 4-0. Gelukkig brak daarna de rust aan.

In de 2e helft werd het team tactisch wat anders neergezet. Na de rust een ander spelbeeld. Waar voor de rust de Middelstumers bij vlagen volledig werden overklast, was daar na de theepauze geen sprake meer van en konden de bezoekers uit Middelstum zowaar voor wat meer dreiging zorgen. Na enkele waarschuwingen aan Mamio, was het uiteindelijk in 76e  minuut Xander Anema die de 4-1 scoorde. Kort daarna hadden Anema en Luit de uitgelezen kans om de achterstand te verkleinen. Helaas lukte dit niet voor de Middelstumers. Mamio schakelde een tandje bij en Middelstum werd steeds verder  terug geduwd. Doelman Verkerk pareerde een aantal keren nog fraai, maar in de 79 minuut scoorde Mamio alsnog de 5-1. Zo liep de wedstrijd naar haar einde waarin in de 90e  minuut de eindstand werd bepaald op 6-1.

Middelstum droop aangeslagen af en kan zich gaan opmaken voor de Heracliden welke volgende week zaterdag op bezoek komt in Middelstum.

Mamio – V.V. Middelstum 6-1 (4-0): 13. Paijama 1-0, 15. Perre 2-0, 39. Florencia 3-0, 42. Perre 4-0, 76. Anema 4-1, 79. Perre 5-1, 90. Amelo 6-1.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (10 februari 2020)