Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum pas laat langs Corenos

De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen voor Middelstum. In de wedstrijd tegen het stuge Corenos uit Roodeschool stond er na 90 minuten een 2-0 score op het bord in het voordeel van de thuisploeg. Na het onnodige verlies een week eerder in Spijk was de opluchting groot bij Middelstum. De ploeg speelde niet zo goed als tegen Poolster maar de punten bleven wel in eigen huis.
Dat je niet altijd de beste wedstrijd speelt is soms minder van belang dan de score na afloop van een wedstrijd. Middelstum had zaterdag tegen promovendus Corenos al voor de theepauze de wedstrijd kunnen beslissen maar liet een aantal goede mogelijkheden liggen. Het gevaar hierin is als je zelf niet tot scoren komt de tegenstander dit vaak dan wel doet. Gelukkig gebeurde dat zaterdag niet op het sportpark in Middelstum waar de thuisploeg de betere was, de blauwhemden vonden elkaar gemakkelijker op het veld dan de bezoekers uit Roodeschool.

Meer druk
Na de theepauze probeerde Middelstum meer druk naar voren te zetten om zo Corenos vast te zetten op de eigen helft. Het leverde goede mogelijkheden op voor Middelstum maar tot scoren kwamen de voorwaarsten van de blauwhemden niet. De bezoekers uit Roodeschool hanteerden vaak de lange bal en speelden wat meer opportunistisch voetbal. Rond de 75e minuut werd oudgediende Erwin van der Laan binnen de lijnen gebracht bij Middelstum om de druk nog meer op te voeren. Deze missie slaagde voor de thuisploeg want 5 minuten later scoorde dezelfde van der Laan de 1-0 voor Middelstum. Corenos zette vanaf dat moment vol de aanval in op de gelijkmaker waardoor Middelstum op de counter niet veel later de beslissende 2-0 tegen de touwen schoot door een goal van Twan Heemstra. De voorsprong kwam niet meer in gevaar zodat Middelstum haar eerste 3 punten kon noteren in dit prille seizoen.

Komende zaterdag spelen de blauwhemden uit opnieuw tegen een promovendus namelijk De Fivel uit Zeerijp. Altijd een lastige wedstrijd gezien het verleden waarin beide ploegen elkaar regelmatig bestreden. Het andere Oranje doet het verrassend goed en staat na 2 wedstrijden aan kop in de 4e klasse C.

Middelstum - Corenos 2-0 (0-0): 1-0 Erwin van der Laan (82); 2-0 Twan Heemstra (87)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (2 oktober 2022) foto's Jaap van der Laan