Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum raakt koppositie kwijt in Groningen

Middelstum is haar koppositie kwijt geraakt in de wedstrijd gistermiddag uit in Groningen tegen Mamio. De blauwhemden speelden voor rust een prima wedstrijd en waren voetballend de baas op het veld. Na de theepauze lieten de mannen van trainer Jelmer Meinardi zich te veel meeslepen in het spel van de gastheren uit Groningen, en werd het niveau van voor de theepauze niet meer gehaald.
De wedstrijden tussen Mamio en Middelstum zijn altijd bijzonder, ook ook in deze wedstrijd was dit opnieuw het geval. Twee ploegen die voetballend altijd een leuke pot op de mat weten te leggen. Zaterdag konden beide ploegen de koppositie innemen in de 4e klasse C. Middelstum ging voortvarend van start en zette de defensie van de gastheren voortdurend onder druk. Na een minuut of 11 counterde Mamio echter na balverlies op het middenveld richting het doel van Middelstum en scoorde op dat moment tegen de verhoudingen in de 1-0. Middelstum liet zich echter niet uit het veld slaan en pakte de draad van voor het doelpunt weer snel op het leverde de blauwhemden voldoende mogelijkheden op om de stand gelijk te trekken. De verdiende gelijkmaker kwam er ook al moest hier wel een zwak moment van de gastheren in de verdediging de helpende hand bieden. De doelman van Mamio verpruste de bal in de eigen 16 aan Romke Kopershoek die met een mooie lob de bal tegen de touwen werkte 1-1. Middelstum pakte na de gelijkmaker haar tegenstander bij de strot en maakte niet veel later na een mooie actie van teamcaptain Daan van Aller de verdiende 2-1. Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor het bezoekende Middelstum dat voetballend de baas was op veld voor de theepauze. Toch kwamen de gastheren nog voor de theepauze via snelle uitvallen binnen 2 minuten op een 3-2 voorsprong.

Minder niveau
Na de theepauze was er van het sprankelend spel niet veel meer over bij beide ploegen. Mamio ontwrichte de wedstrijd voortdurend door de iritatiegrens voortdurend te gebruiken en tijd te rekken. Middelstum liet zich hierin te veel meeslepen waardoor het spel er niet beter op werd. Geniepige overtredingen werden vaak niet gezien door de leidsman waardoor er onnodig over en weer geklaagd werd binnen de lijnen. Kansen om te scoren kregen beide teams nog wel maar het net bolde na rust niet meer waardoor de eindstand dezelfde was die al bij rust was bereikt. Middelstum is door deze nederlaag koploper af en mag volgende week in de thuiswedstrijd tegen Holwierde zich revancheren voor de nederlaag van vandaag.

Mamio - Middelstum 3-2 (3-2): 1-0 Onbekende speler (11); 1-1 Kopershoek (23); 1-2 van Aller (26); 2-2 Onbekende speler (28); 3-2 Onbekende speler (29)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (30 oktober 2022) foto's Jaap van der Laan