Middelstum sluit competitie af met nederlaag - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum sluit competitie af met nederlaag

De plaatselijke voetbaltrots uit Middelstum heeft gistermiddag op eigen veld de competitie afgesloten met een nederlaag tegen De Heracliden uit Uithuizermeeden. De eindstand van 1-2 stond al naar 23 minuten op de klok. Ondanks de nederlaag kan Middelstum terugkijken op een fantastisch seizoen met als bekroning een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.
Dat er nog wel iets te winnen zou zijn was wel duidelijk, voor beide ploegen zou winst noodzakelijk zijn. Middelstum zou bij winst als 2e zijn geëindigd en hoefde dan maar 1 wedstrijd te spelen om eventueel al te kunnen promoveren. De bezoekers uit Uithuizermeeden wilden zeker niet in de nacompetitie voor degradatie terecht komen en moesten derhalve ook winnen.
De eerste treffer viel al binnen 3 minuten. Niet goed opletten in de defensie bij Middelstum leverde Frank de Boer van de bezoekers een mooie gelegenheid op om doelman Medema voor de eerste keer de bal uit het net te laten halen 0-1. Middelstum liet het hoofd niet zakken en voetbalde gedreven voort om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Dit lukte in de 14e minuut toen Peter van Dam met het hoofd trefzeker was voor Middelstum 1-1. Tien minuten later kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong, met een beetje geluk kwam de 1-2 op het scorebord door een eigen doelpunt. Deze tussenstand zou later ook de eindstand van de wedstrijd zijn. Middelstum was in het verdere verloop van de wedstrijd wel de betere ploeg, maar was vaak te gehaast in hun spel waardoor De Heracliden overeind bleef tot aan het laatste fluitsignaal.

Ondanks de nederlaag en de 3e plaats op de eindranglijst mag de ploeg trots op zichzelf zijn met dit prachtige resultaat. Komende zaterdag gaat Middelstum in de herkansing thuis tegen DKB uit de Krim. Deze ploeg eindigde als 4e in de 4e klasse D met 50 punten uit 24 wedstrijden. Laten we Middelstum zaterdag flink gaan ondersteunen in deze wedstrijd zodat we wellicht nog een ronde verder gaan komen.

De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg in Middelstum. Wie weet tot dan.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (5 juni 2022) foto's Jaap van der Laan