Middelstum sneuvelt in eerste ronde nacompetitie - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum sneuvelt in eerste ronde nacompetitie

Middelstum is in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld door vv Hollandscheveld. Na een 2-0 ruststand was het na negentig minuten 2-2 waardoor een verlening noodzakelijk werd om een winnaar te kunnen aanwijzen. Uiteindelijk zegevierden de Drenten met 2-3 waardoor zij een ronde verder zijn.
Middelstum begon de wedstrijd vanmiddag op het eigen sportpark voortvarend. Al na 4 minuten opende Max Oldenhof de score voor de ploeg van Jelmer Meinardi 1-0. Amper van de schrik bekomen moesten de bezoekers uit het Drentse Hollandscheveld 4 minuten later toezien hoe Aijolt Douma namens Middelstum de score verdubbelde 2-0. Daarna werd het spel van de thuisploeg er niet beter op en kregen de Drenten ook een paar goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Tot aan de rust bleef de 2-0 stand echter op het scorebord van Hendrik de Veen staan.

Wat voor de theepauze thuisploeg Middelstum lukte (2 treffers in de eerste 10 minuten) lukte de bezoekers na de theepauze. Luuk van Eck scoorde in de 50e minuut de aansluitingstreffer (2-1) voor zijn ploeg, niet veel later trok Rodney Olde de stand namens Hollandscheveld weer in evenwicht 2-2. Daarna bleef voor beide ploegen het scoren uit en moest er een verlenging aan te pas komen.

In de verlening ging de strijd wat heen en weer en kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen maar in het eerste bedrijf van de verlening lukte dat nog niet. Nadat beide ploegen met een man verder moesten na 2 rode kaarten kwamen de bezoekers op voorsprong 2-3 en moest Middelstum in de laatste 10 minuten die nog resteerden vol aan de bak om alsnog de gelijkmaker op het het scorebord te krijgen. Een treffer kwam er niet meer waardoor Middelstum ook volgend seizoen opnieuw in de 4e klasse zal spelen.
Hollandscheveld veel succes in de volgende ronde van de nacompetitie en Jelmer Meinardi bedankt voor je inzet voor de VV Middelstum en veel succes bij VV Gorecht.

Middelstum-Hollandscheveld 2-3 (2-0): 1-0 Oldenhof (4); 2-0 Douma (8); 2-1 van Eck (50); 2-2 Olde (54); 2-3 onbekende speler (110)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (1 juni 2024) foto's Jaap van der Laan video Sofia Verduin