Middelstum speelt geen goede wedstrijd maar wint wel! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum speelt geen goede wedstrijd maar wint wel!

Ook na de veel te lange winterpauze, mede veroorzaakt door het welbekende virus, mocht de plaatselijke voetbaltrots uit Middelstum zaterdagmiddag op het eigen sportpark aantreden tegen FC LEO uit Leens. Na een prima eerste seizoensreeks, waarin Middelstum toch wel verrassend de koppositie heeft ingenomen waren de verwachtingen bij het thuispubliek hooggespannen. Hoe zouden de mannen van trainer Jelmer Meinardi de lange winterpauze hebben overleeft? Met een koude en harde wind schuin over het hoofdveld in Middelstum en een zware voetbalmat werd er begonnen aan deze wedstrijd.
Middelstum was vanaf het eerste fluitsignaal zeer gretig en joeg de tegenstander voortdurend op. Vele kansen waren er in het eerste kwart van de wedstrijd voor de ploeg van Meinardi die halverwege het eerste bedrijf zomaar op een 3-0 voorsprong had kunnen staan. De thuisploeg was met name in de afronding vaak niet zorgvuldig waardoor de 1-0 lang uitbleef. Toch kwamen de mannen van Meinardi, zei het iets fortuinlijk vlak voor de theepauze op een verdiende 1-0 voorsprong. Met het windvoordeel in de rug trapte doelman Deamon medema in de 43e minuut de bal achter de defensie van FC LEO. Aijolt Douma was er als de kippen bij en kopte de bal over de aarzelend uit zijn doel komende Zijlstra tegen de touwen. In de slotminuut voor de rust kreeg Robert Bos namens Middelstum in een 1 op 1 situatie met de LEO doelman de kans op de marge te verdubbelen maar faalde bos in de afronding.

Ook na de theepauze was Middelstum de meest gevaarlijke ploeg en kwam FC LEO nauwlijks tot mogelijkheden ondanks dat men na de theepauze het windvoordeel had. Middelstum bleef ook na rust gretig op zoek naar de tweede treffer maar was zo nu en dan wel eens iets te gretig. Een kwartier voor tijd scoorde Douma opnieuw namens Middelstum. Vanuit een corner, die door vele benen in de defensie bij LEO werden gemist, kwam de bal voor de voeten van Douma die met een laag droog schot doelman Zijlstra voor de tweede keer deze middag het nakijken gaf 2-0. Met iets minder gretigheid had Middelstum wellicht een veel grotere uitslag neergezet vandaag, maar zoals wel vaker wordt gezegd moet je ook "slechte" wedstrijden in winst weten om te zetten om mee te blijven doen voor een mooi resultaat aan het einde van het seizoen.

Komende zaterdag speelt Middelstum een uitwedstrijd tegen De Heracliden in Uithuizermeeden. De week daarop komt ONR uit Roden op bezoek in Middelstum.

Middelstum - FC LEO 2-0 (1-0): 1-0 Douma (43); 2-0 Douma (76)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (20 februari 2022) foto's Jaap van der Laan