Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum verliest maar blijft wel koploper

Het zou er wel een keer van gaan komen dat Middelstum tegen de eerste nederlaag van het seizoen zou aanlopen. Dat het gistermiddag op sportpark West End in Groningen gebeurde was wellicht voor velen geen verrassing. Ook bij de competitiestart dit seizoen lieten de Stadjers zien goed tegenstand te kunnen bieden met verzorgd voetbal.
Middelstum heeft na 12 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest gistermiddag haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op sportpark West End in Groningen “de thuishaven van SV Lycurgus” ging de koploper uit de 4e klasse C met 2-1 onderuit.

Middelstum begon de wedstrijd goed. Al in de eerste minuut stond Mateo Milkovic oog in oog met de sluitpost van SV Lycurgus. Milkovic schoot helaas voor de bezoekers tegen de doelman op. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, bij deze treffer zag doelman Medema van Middelstum er niet zo best uit waardoor de gastheren wel heel gemakkelijk op voorsprong kwamen. De thuisploeg was in de eerste helft niet eens zoveel beter dan Middelstum maar de mannen van Jelmer Meinardi waren niet fel genoeg zoals in eerdere wedstrijden voortdurend wel was te zien (het afjagen van de tegenstander)

Nadat SV Lycurgus ook nog op een 2-0 voorsprong kwam begon men zich bij Middelstum te realiseren dat er vandaag toch meer geboden moest worden om punten te behalen. Na wat omzettingen in het veld gingen de blauwhemden van Middelstum op zoek naar de aansluitingstreffer. Een schot tegen de paal van Aijolt Douma en een schot net naast van Xander Anema gaf aan dat Middelstum zich niet zomaar gewonnen zou geven. De aansluitingstreffer kwam er wel ruim een kwartier voor tijd scoorde Aijolt Douma de 2-1. Verder dan dat kwam Middelstum helaas niet waardoor men vandaag de punten aan de tegenstander moest laten.

Gezien de hele wedstrijd kwamen de 3 punten bij degene terecht die er het meeste aanspraak op maakten vandaag. Zaterdag speelt Middelstum thuis om 14.30 uur tegen Mamio uit Groningen. Opnieuw geen gemakkelijke wedstrijd voor de mannen van Jelmer Meinardi.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (20 maart 2022) foto’s Jaap van der Laan