Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum verliest na verlenging van DKB

Middelstum is er niet in geslaagd om de finalewedstrijd van de nacompetitie tegen Holwierde te halen. Zaterdagmiddag verloor de ploeg van Jelmer Meinardi na verlenging met 0-1 van DKB uit de Krim. Een nederlaag die met name gezien de eerste helft van de reguliere wedstrijd onnodig was gezien het aantal mogelijkheden die de thuisploeg kreeg.
Onder grote publieke belangstelling en media aandacht mocht Middelstum gistermiddag aantreden in de nacompetitie tegen DKB uit de Krim. De thuisploeg wist dat de tegenstander vandaag zeker niet onderschat zou moeten worden. De mannen van DKB trainer Jan Otto Benjamins hadden vorige week in de ontmoeting tegen kampioen WVV uit 4D laten zien dat de ploeg wel iets in haar mars had.

De thuisploeg liet een prima eerste helft zien waarin men gezien de mogelijkheden bij rust zomaar met 3-0 aan de leding hadden kunnen gaan. Een paar 100% scoringskansen werden door Rutger Schuiling en Mateo Milkovic om zeep geholpen, al moet gezegd worden dat DKB doelman Rutger Mulder zijn doel sterk verdedigde deze middag. DKB werd niet echt gevaarlijk in het eerste bedrijf van de wedstrijd.

Na de theepauze was het beste er vanaf bij Middelstum. De ploeg leek al veel van haar kruit verschoten te hebben voor rust. De bezoekers trokken de wedstrijd steeds meer naar zich toe maar echt gevaarlijk werd men niet voor het doel bij Middelstum. Doelman Damon Medema moest een paar keer handelend optreden en deed dat prima. Toch leek het vlak voor tijd  nog mis te gaan voor Middelstum. Een harde knal van DKBer Igor Tangenberg kwam tegen de handen van Middelstum verdediger Thijs Helder aan, scheidsrechter Nigro wees zonder twijfelen naar de stip. Vanaf 11 meter knalde Erik Groen tegen de staander naast Damon Medema aan. Na 90 minuten was de stand nog steeds in evenwicht en moest er verlengd worden.

Beide ploegen hadden in de voorgaande 90 minuten al een hoop van hun krachten verspeeld. De beste mogelijkheden in de 1e helft van de verleniging waren voor de bezoekers. Zo kreeg men in de 102 minuut een vrijetrap op randje zestien. De man van de gemiste strafschop Erik Groen had revanche kunnen nemen maar schoot de bal hard in de muur tegen Thijs Helder aan. Even later was het dan wel raak. Een aanval over de rechter flank werd opgezet door Berny Renkers die zijn voorzet door Igor Tangenberg via het hoofd Damon Medema totaal verraste waardoor Medema totaal verrast werd 0-1. Middelstum probeerde het in de 2e helft van de verleniging nog wel maar de krachten bij de thuisploeg waren weg waardoor het niet meer lukte om gevaarlijk te worden voor het doel van DKB.

DKB mag het komende zaterdag uit gaan vechten met Holwierde wie de 3e klasse plek gaat opeisen. Vanuit Middelstum wensen we ze alle succes toe. Voor Middelstum eindigd een prima seizoen wellicht een beetje in mineur, maar mogen staf en spelers trots zijn op wat men dit seizoen heeft bereikt. Komend seizoen dus gewoon weer lekker een balletje trappen in de 4e klasse met wellicht een hoop leuke derby's.

Middelstum - DKB 0-1 (0-0): 1-0 Tangenberg (102).

Bron: Sportredactie Middelstum-info (12 juni 2022) foto's Jaap van der Laan