Middelstum verliest onaantrekkelijk duel in Baflo - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum verliest onaantrekkelijk duel in Baflo

Middelstum heeft zaterdag in het duel uit bij Rood Zwart Baflo geen goede zaken gedaan. De equipe van trainer Frank Konneman verloor, zij het nipt met 1-0, van de gastheren. Goed voetbal was op het sportpark in Baflo amper mogelijk. De voortdurende regenval in de week voorafgaande aan dit duel had het veld zwaar bespeelbaar gemaakt. Daar kwam zaterdagmiddag nog eenseen stormachtige wind bij iets wat een leuke pot voetbal onmogelijk maakte.Waar velen hadden gedacht dat de wedstrijd in Baflo wel afgelast zou gaan worden kwamen bedrogen uit. De consul gaf na 2 keuringen van het veld groen licht. Middelstum was er uiteraard alles aan gelegen om een goed resultaat neer te gaan zetten tegende nummer 2 van de ranlijst om zo iets meer afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen. De thuisploeg wilde uiteraard hunaansluiting behouden met koploper FC Zuidlaren.

Middelstum begon voortvarend aan de wedstrijd. Mateo Milkovic had als eerste de pech dat zijn inzet de deklat boven doelman Cederic Tillema toucheerde. Niet veel later kreeg Jordy Potma namens de thuisploeg een bijna niet te missen kans, maar scoren deed ook hij niet. Halverwege het eerste bedrijf opende de thuisploeg de score. Een voorzet vanaf de linkervleugel met door doelman Jeroen Smit niet voldoende verwerkt, in de rebound scoorde Jordy Potma de openingstreffer voor zijn ploeg 1-0. Beide ploegen bleven voor de theepauze wat kansje krijgen maar tot scoren kwamen beide ploegen niet meer.

Na de theepauze ging Middelstum aanvallend wisselen, het spel werd er echter bij de blauwhemden niet beter op. Te vaak werd de lange bal gehanteerd iets wat men gezien de omstandigheden beter niet had kunnen doen. De harde wind nam na de rust nog meer de overhand en zowel Middelstumals Rood Zwart Baflo hadden het er moelijk mee. Het spel binnen de lijnen werd er niet beter op en het was daarom ook niet vreemd dat er aan de 1-0 die bij rust inmiddels bereikt was geen verandering meer kwam. Grote vraagblijft voor velen wellicht waarom men wedstrijden onder deze omstandigheden doorgaan moet verlenen. Veel beter zou zijn geweestom over te gaan tot een algehele afgelasting door de KNVB.

Komende zaterdag wacht Middelstum opnieuw een zware wedstrijd, dan komt namelijk koploper FC Zuidlaren op bezoek op hetsportpark aan de Coendersweg in Middelstum. Ondersteuning kan de ploeg van Middelstum derhalve goed gebruiken. De wedstrijdbegint om 14.30 uur.

Rood Zwart Baflo - Middelstum 1-0 (1-0): 1-0 Jordy Potma (22)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (18 maart 2019) foto uit het archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud