Middelstum verspeelt 3 punten in blessuretijd - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum verspeelt 3 punten in blessuretijd

Zaterdag stond de ontmoeting tussen vv Middelstum – Amicitia VMC op het programma in de 4e klasse D. Een op voorhand interessante wedstrijd, voor beide ploegen stond op het spel dat men bij winst kon aanhaken bij de top van de interessante 4e klasse D van het zaterdagvoetbal.

Middelstum had de laatste 2 wedstrijden verloren waardoor de noodzaak om de 3 punten moesten binnen te halen duidelijk was. Helaas was de ploeg zaterdag nogal gehavend door blessures, dus moest trainer Frank Konneman de nodige aanpassingen toepassen binnen zijn team. Michel de Graaf en Gijs van Aller werden aan de wedstrijdselectie toegevoegd, beide heren starten in de basis. Met veel strijd moest er gewonnen worden was de opdracht. De blauwhemden hadden de boodschap begrepen en gingen met veel energie van start. Amicitia was niet zo blij met het fysieke spel van de thuisploeg en moesten meerdere keren een overtreding hanteren. Middelstum was de bovenliggende partij gedurende de eerste helft maar creËerde te weinig kansen. De thuisploeg hanteerde regelmatig de lange bal richting de snelle en hard werkende Dennis Verkerk. Dit resulteerde uiteindelijk tot een doelpunt. Na een diepe bal, welke verkeerd werd ingeschat door de centrale defensie van de gasten en goed doorlopen door Dennis Verkerk waardoor hij oog in oog kwam te staan met de sluitpost van Amicitia. Verkerk twijfelde niet en schoot op slag van rust keurig de 1-0 binnen voor zijn ploeg. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een ander wedstrijdbeeld. Thijs Hoeksema werd gewisseld voor hem kwam Merijn Bosman binnen de lijnen. De Middelstumers begonnen nog prima aan het tweede bedrijf, dit resulteerde in minuut 52e minuut in een heerlijke goal van wederom Dennis Verkerk. Een snoeiharde punter bovenin de kruising bleek onhoudbaar te zijn voor de sluitpost 2-0. Daar na was de koek op bij de thuisploeg. Bij meerdere spelers was door het energieke spel het beste er wel van af. Peter van Dam werd gewisseld voor Chiel Hoesema. Niet veel later werd de moegestreden Dennis Verkerk gewisseld voor Martijn Dijkema. Amicitia werd gedurende de 2e helft sterker en de blauwhemden werden ver teruggedrongen op eigen helft. Toen bleek de klasse van Cees Jan Diepeveen doorslaggevend te zijn voor het bezoekende Amicitia. De scheidsrechter bleek gevoelig te zijn door de regelmatige protesten van de gasten en dit werkte bepaald niet in het voordeel van de thuisploeg. Het duurde tot minuut 71e minuut alvorens Amicita de aansluittreffer kon scoren die door Diepeveen werd gemaakt 2-1. Hierna werd de druk op alle fronten groter. Echter had het er alle schijn van dat Middelstum de 3 punten over de streep zou gaan trekken deze middag. Echter de scheidrechter van dienst was kennelijk de tijd even vergeten en drukte in de slotfase zijn stempel op de wedstrijd door de assistent scheidrechter van Middelstum te negeren na een overtreding die de assistent had gezien. Er ontstond hierna over en weer veel irritatie bij beide ploegen. Diep in blessuretijd wist Diepeveen alsnog de 2-2 te maken, waardoor Middelstum niet 3 maar slechts 1 punt overhield aan deze wedstrijd.

Op de slotdag voor de winterstop reist Middelstum af naar Winschoten waar men WVV treft. Op 9 februari 2019 speelt de ploeg van Frank Konneman uit tegen SIOS uit Sauwerd.

Middelstum – Amicitia VMC 2-2 (1-0): 1-0 Verkerk (45); 2-0 Verkerk (52); 2-1 Diepeveen (71); 2-2 Diepeveen (90+5)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (3 december 2018) foto: Jannes Klaassen