Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum wint ondanks flitsende start De Heracliden

Koploper Middelstum ging dinsdagavond op bezoek in Uithuizermeeden bij de Heracliden. Het inhaalduel werd gadegeslagen door een grote groep meegereisde supporters uit Middelstum. Ondanks dat de gastheren flitsend van start gingen en de score binnen de eerste minuut opende won de trotse koploper uit 4C het duel.

Mateo Milkovic scoorde gisteravond al weer zijn 9e treffer van het seizoen.

De gastheren kwamen goed uit de startblokken, al na 1 minuut kon doelman Medema van Middelstum de bal achter zich uit het net gaan halen door een treffer van Martijs Delker 1-0. De beginfase van de wedstrijd was voor de gastheren, Middelstum had het lastig maar bleef zonder schade overeind. Gaandeweg de wedstrijd werd het krachtsverschil tussen de nummer 1 en nummer 11 op de ranglijst steeds duidelijker.  Halverwege het eerste bedrijf kwam Middelstum verdiend op gelijke hoogte door een treffer van Thijs Helder 1-1. Het bezoekende Middelstum creëerde voor de theepauze nog wel enkele kansen maar wist niet meer tot scoren te komen. De Heracliden zette er maar weinig tegenover in het laatste deel voor de rust. Met een 1-1 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Ook na de theepauze was het wedstrijdbeeld dezelfde als het laatste deel voor de pauze. Middelstum probeerde te voetballen maar de gastheren probeerden met overtredingen de bezoekers uit hun spel te halen. Een reeks gele kaarten voor de thuisploeg was het gevolg. Na een uur wedstrijd leek Middelstum op voorsprong te gaan komen. Een vrije trap van Xander Anema spatte via de deklat het veld weer in. De 1-2 hing voortdurend in de lucht. In de daaropvolgende aanval was het wel raak. Een prima aanval over de linkerkant werd goed voor gegeven op Mateo Milkovic die de 1-2 achter doelman Buikema tegen de touwen schoot. Middelstum had na de 1-2 de score verder uit moeten bouwen maar verzuimde vaak in de afwerking. Door de minimale voorsprong bleef het daardoor spannend tot het einde maar gaf de trotse koploper uit 4C niets meer weg waardoor de 3 punten meegenomen werden.

Nadat Middelstum de 1e periode zaterdag j.l al binnen haalde liet de jonge ploeg van trainer Jelmer Meinardi opnieuw zien dat men tot op heden niet voor niets bovenaan staat. Zaterdag volgt opnieuw een "lastige" uitwedstrijd voor Middelstum, men gaat dan op bezoek bij SV Lycurgus uit Groningen.

De Heracliden - Middelstum 1-2 (1-1): 1-0 Delker (1); 1-1 Helder (18); 1-2 Milkovic (64)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 maart 2022) foto uit ons archief