Monumentale Hollandse Hits! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Monumentale Hollandse Hits!

Carillonbespeling door Henk Veldman op het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk te Middelstum, zaterdag 12 september 2020, 14.00-15.00 uur. Monumentale Hollandse Hits. Dat is het thema dat Henk Veldman koos voor de bespeling op Open Monumentendag. De Hippolytuskerk van Middelstum is net als andere dagen open, de toren met de smalle trappen blijft in verband met corona gesloten.Een gevarieerd programma, eerst een blokje volksliedjes en dan gaat de beiaardier door de jaren 50, 60 en zo tot 2009 met Hollandse Hits die door veel luisteraars zullen worden herkend. Henk Veldman licht zijn keus toe; Hollandse hits die we allemaal kennen van radio en tv en die inmiddels bij ons nationaal cultureel erfgoed zijn gaan behoren. Sommige liederen herinneren ons aan de knusse sfeer van vroeger, waarbij de musicalartiesten en de kleinkunstenaars voor een ongedwongen sfeer en extra vrolijkheid zorgden. Later wordt ook het het grotere drama bezongen, want je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt het ook van je afschrijven, zoals dat zo mooi heet, en er dan nog munt uit slaan ook. Uiteindelijk schuilen we aan het slot toch weer bij elkaar.

U hoort liedjes van o.a. Jules de Corte, Ramses Shaffy, Frans Halsema, Herman van Veen, Marco Borsato en Claudia de Breij.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (24 augustus 2020/7 september) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud