Muziek van Bach op Hemonycarillon. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Muziek van Bach op Hemonycarillon.

Concert door Rosemarie Seuntiëns op het Hemony carillon van de Hippolytuskerk te Middelstum op zondag 18 juli 2021 van 16.00-17.00 uur. Rosemarie Seuntiëns is o.m. Beiaardier van Asten, Eindhoven, Oirschot, ze is geboren in het Klokkendorp Asten, studeerde piano aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en carillon aan de Beiaardschool te Amersfoort. Ze verzorgde gastconcerten in veel Europese landen en de Verenigde Staten.Voor haar concert op het Hemonycarillon van Middelstum heeft ze een gevarieerd programma gemaakt. Met prelude uit Te Deum van Charpentier pakt ze direct de toehoorder, ook de volgende componist is uit de tijd dat de klokken in de toren werden gehangen (1662). Muziek van Bach laat ze horen, maar ook middeleeuwse dansmuziek dat zeker goed zal klinken. Van Astor Piazolla speelt ze een tango. Ter afwisseling speelt ze Bella Ciao, een Italiaans partizanenlied en verder tussendoor wat lichtere stukken als Danza Brasilera en Lemon tree.

Een mooie luisterplaats is het Asingapark in Middelstum, daar staan extra stoelen en wordt de toehoorders gratis koffie/thee aangeboden. Via een videoverbinding is de beiaardier live te volgen. Bekijk HIER het programma van deze middag.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in corona tijd, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. Bezoek aan de toren in overleg met de aanwezige commissieleden. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron & foto: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (12 juli 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud