Niemand houdt Sint Maarten tegen. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Niemand houdt Sint Maarten tegen.

Wat heeft iedereen er een werk van gemaakt.

"Ik heb nu al meer dan 100 kinderen aan mijn deur gehad. Ik was bang dat ik te weinig snoep had, daarom heb ik maar wat van mijn buurvrouw geleend" vertelt een vrouw mij terwijl ze in haar deuropening staat te wachten op het volgende groepje kinderen. Hoe vier je nu Sint Maarten  midden in Corona tijd?  Niemand heeft hier ervaring mee. Vooraf hebben we er veel over kunnen lezen in allerlei kranten en was het vaak wat over op tv. Maar hoe het echt moest?

Middelstum liet het gewoon aan de mensen zelf over en  dat is vaak het beste. Iedereen pakte vreselijk mooi uit en veel woningen en tuinen waren prachtig versierd. Wat was het sfeervol in het dorp, op nieuw Middelstum op zijn best.  Soms heel corona-proof, met een tafeltje vol snoep net voor een hekje, maar soms ook gewoon bij de open voordeur alsof er niets aan de hand was. En als je niet mee wilde doen hing je gewoon een briefje op de deur, niemand die het gek vond.Het mooiste was toch wel de mevrouw die haar deur wel open deed  en na ieder liedje zei: "Wij doen dit jaar niet mee met Sint Maarten, kom volgend jaar maar weer" . Je zag een aantal kinderen heel merkwaardig kijken.
De weersomstandigheden waren dit jaar ook nog eens prachtig, er was zelfs een jongen die in zijn korte broek liep.Hij had hier zelf de grootste lol om: "Iedereen zegt tegen me dat ze  nog nooit eerder iemand in korte broek met Sint Maarten hebben gezien. En natuurlijk waren de liedjes weer geweldig: De mooiste was toch wel: 12 november is de dag, dat de tandarts, dat de tandarts, 12 november is de dag, dat de tandarts boren mag.

"Dit is prachtig riep"  een man die op zijn sokken op zijn stoepje stond, "dan hebben we eindelijk eens een keer weer wat"

Een historische Sint Maarten maar we mogen hopen dat we zoiets nooit meer meemaken.

Middelstum-info liep een stukje mee en maakte de volgende fotoreportage Zie de foto's hierboven.

Bron Team Middelstum-info (12 november 2020) foto's Jannes Klaassen & Janneke van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud