Nieuw leven aan activiteiten in Hippolytushoes - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Nieuw leven aan activiteiten in Hippolytushoes

1 September 2019 was de officiële datum dat het Zonnehuis de sleutels inleverde bij Woonzorg Nederland. Vanaf die dag is Carex de nieuwe beheerder van het pand. Wil je meer weten wat Carex precies is, dan verwijs ik jullie direct door naar Carex Groningen. Maar mede door Carex kunnen wij onze activiteiten door laten gaan. Wij zijn dan ook heel blij om jullie te laten weten, dat vanaf 1 september er weer volop activiteiten in de recreatiezaal van Hippolytushoes zijn. Omdat we met een nieuwe start zijn begonnen, waren we ook van mening dat de naam van de Recreatiezaal moest worden aan gepast. Wij hebben de Recreatiezaal omgedoopt tot HIPPOLYTUSHOES VERZOAMELSTEE.In Hippolytushoes Verzoamelstee wordt er vanaf 2 September onder de vlag van Dorpscoöperatie Middelsoam een doorstart gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Doordat wij de zalen mogen blijven gebruiken van Carex kunnen deze vrijwilligers diverse nieuwe activiteiten aanbieden. De activiteiten worden door de vrijwilligers van Hippolytushoes Verzoamelstee georganiseerd en begeleid, in samenwerking met de werkgroep “Ontmoeten” van de dorps coöperatie worden de grotere activiteiten georganiseerd. De bewoners van de aanleunwoningen hebben geen tijd om zich te vervelen. Maar wat nog niet iedereen weet, maar wat wel héél belangrijk is: de activiteiten zijn niet alleen voor de bewoners van de aanleunwoningen, maar ook voor iedereen uit het dorp die een keer gezellig wil komen kletsen en/of mee wil doen aan de activiteiten. Alle ochtenden op de werkdagen hebben we gezamenlijk koffie drinken. De eerste wekelijkse activiteiten zijn alweer van start. Biljarten begint op maandag van 14:15uur tot 16:10uur en het Koor is om 14:30uur tot 16:00uur. Dinsdags, dan zitten de breiwichters in de zaal. Tijdstip 14:00uur tot 16:00uur. Donderdags op de even weken, wordt er een kerkdienst gehouden. Aanvang van de dienst is om 19:00uur. De volgende dienst is op 3 oktober, aanvang 18:00uur.

12 September hebben we voor het eerst, maar dit was nog even alleen met de bewoners van de aanleun een sjoelmiddag gehouden. Dit was direct al een groot succes, maar vooral gezellig. En dit is ook wat we willen uitstralen. Plezier en gezelligheid. 18 September hadden we een iets grotere activiteit. De Bingo. Deze werd door een kleine 20 personen bezocht. 19 September was er een minimarkt, georganiseerd door Annechien Mode. Helaas is hier iets in de communicatie fout gegaan. Maar geen probleem, Annechien komt volgend jaar nog 3X langs. Nu zijn alleen de bewoners van de aanleunwoningen, Hamsterborg een aantal bewoners rondom Hippolytushoes benaderd. Maar ondanks dat er niet zoveel mensen waren, was het een gezellige markt.

Voor de komende periode hebben we ook alweer een aantal leuke activiteiten staan.
• Alle ochtenden op werkdagen. 09:30 -10:30 uur Koffie/thee ochtenden.
• 26 September Sjoelmiddag. Aanvang 14:30 uur.
• 1 Oktober. Voor de bewoners van de aanleunwoningen.
Groningse Willeke Alberti. Locatie. Feesttent, Johan van Veenplein in Uithuizermeeden. Dit is voor iedereen toegankelijk, maar voor de bewoners
van de aanleunwoningen wordt dit geregeld.
Entree is 5 euro. Tijdstip 15:00 – ca 17:00 uur
• 3 Oktober Kerkdienst Aanvang: 19:00 uur.
• 5 t/m 12 Oktober Lichtweek. Programma volgt.
• 9 Oktober Bingo. Aanvang 14:30 uur.
• 10 Oktober Kerkdienst. Aanvang 19:00 uur.
• 30 Oktober/6 November Lampionnen maken. Kinderactiviteit en voor de jeugdige ouderen. Aanvang 13:30 uur.

Graag zouden we ook de andere activiteiten weer op willen pakken, denk aan het eten met elkaar. De snackmiddag die door iedereen enorm wordt gemist. Zonnehuis heeft bijna alle apparatuur weg gehaald, verkocht of het is naar een andere locatie gegaan, of naar de opslag. Wij hebben gevraagd, of er niet wat kon blijven staan, maar helaas, hier is geen gehoor aan gegeven. Gelukkig mogen we ook gebruik maken van 1 deel van de keuken. En daar hebben ze de lange aanrecht met 2 kookunits laten staan.
Maar er is één probleem. Het saldo waar wij mee moesten beginnen is 0 euro. We hadden van de vorige Bingo nog een startpotje. Hier konden we dan ook de eerste onkosten betalen. De activiteiten die we de afgelopen periode organiseerden kon dan ook nog met een bijna gesloten beurs worden gedaan. De Bingo, daar wordt een inleg van 4 euro gevraagd. Inclusief koffie/thee.

De koffieochtenden wordt vanuit de gezamenlijk bewoners betaald. De koffieochtend groep heeft een pot. Omdat dit altijd een vaste groep is, leggen die een bedrag in. Hiervoor wordt dan koffie, thee, koffiemelk en suiker ingekocht. Kom je van buitenaf, dan betaal je 50 cent voor de koffie/thee. De Biljarters, de koorleden en de breiwichters, betalen nu voor hun koffie/thee. Deze inkomsten worden weer gebruikt voor het organiseren van activiteiten en of andere dingen die er moeten komen, denk aan kopie, patronen ed.
Samen/onder de vlag van Dorpscoöperatie Middelsoam hebben wij subsidies aangevraagd bij diverse subsidieverstrekkers. De subsidies zijn aangevraagd voor de spullen die wij hier weer terug in het Hippolytushes Verzoamelstee willen hebben. Zodat wij weer de bestaande en nieuwe activiteiten kunnen aanbieden.

Vrijwilligers en de huidige bezoekers van de activiteiten zijn enthousiast. Kom gerust een keer langs. Tot ziens in Hippolytushoes Verzoamelstee.

Belangrijk!!! De deuren zijn alleen los als er activiteiten zijn.

Bron: Klazien Werkman (24 september 2019) foto uit het archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud