Nieuwe ronde Koopinstrument start op 14 maart 2022 - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Nieuwe ronde Koopinstrument start op 14 maart 2022

Vandaag, maandag 14 maart 2022,  start Nationaal Coördinator Groningen (NCG) met een nieuwe ronde van het Koopinstrument. Woningeigenaren met een huis in de kern van het aardbevingsgebied, die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen zich aanmelden voor het opkopen van hun woning. Aanmelden kan vanaf maandag 14 maart tot en met zondag 10 april 2022 via het formulier op de website van Nationaal Coördinator Groningen.



Meer informatie over de voorwaarden en de procedure is te vinden op de website van NCG. De selectie vindt plaats in april. Daarna horen de aanvragers of ze zijn geselecteerd voor deelname aan het Koopinstrument.

Budget
Dit is de eerste aanvraagronde van 2022. In 2022 is een budget van 10 miljoen euro beschikbaar voor de aankoop van woningen. Dat geld wordt verdeeld over twee aanvraagrondes van 5 miljoen euro. De tweede aanvraagronde vindt plaats in september van dit jaar.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor het Koopinstrument geldt een aantal voorwaarden. Zo moet de woning in het aardbevingsgebied staan. Op de website van NCG staat een overzicht met postcodes die in aanmerking komen voor het Koopinstrument. Verder moet de aanvrager eigenaar en bewoner zijn van de woning of deze via een erfenis hebben gekregen. Daarnaast moet de woning een aaneengesloten periode van minimaal acht maanden aantoonbaar via een makelaar openbaar te koop staan.

Bron: Nationaal Coördinator Groningen (14 maart 2022) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud