Nieuwe ronde Koopinstrument start op 14 september 2020 - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Nieuwe ronde Koopinstrument start op 14 september 2020

Op maandag 14 september 2020 start Nationaal Coördinator Groningen (NCG) met een nieuwe ronde van het Koopinstrument. Woningeigenaren met een huis in de kern van het aardbevingsgebied, die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen zich aanmelden voor het opkopen van hun woning. Aanmelden kan van maandag 14 september tot en met zondag 11 oktober 2020 via het formulier op de website van Nationaal Coördinator Groningen.
 
Meer informatie over de voorwaarden en de procedure is nu al te vinden op de website van NCG. De selectie vindt plaats in oktober en november 2020. Daarna horen de aanvragers of ze zijn geselecteerd voor deelname aan het Koopinstrument.Tweede aanvraagronde
Dit is de tweede aanvraagronde van 2020. De eerste aanvraagronde liep van 9 maart tot en met 5 april 2020. In die ronde heeft de NCG 32 aanvragen ontvangen. Daarvan voldeden 30 aanvragen aan de voorwaarden. Het budget van 10 miljoen euro was voldoende om alle aanvragen in behandeling te kunnen nemen. Er zijn dus geen aanvragen op een wachtlijst terecht gekomen.   

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor het Koopinstrument geldt een aantal voorwaarden. Zo moet de woning in het aardbevingsgebied staan. Op de website van NCG staat een overzicht met postcodes die vanaf dit jaar in aanmerking komen voor het Koopinstrument. Verder moet de aanvrager eigenaar en bewoner zijn van de woning of deze via een erfenis hebben gekregen. Daarnaast moet de woning een aaneengesloten periode van minimaal acht maanden aantoonbaar via een makelaar openbaar te koop staan.

Bijzondere omstandigheden
Woningeigenaren met bijzondere omstandigheden krijgen voorrang bij het opkopen van de woning. Zij krijgen voorrang boven de eigenaren waarvan de woning alleen langdurig te koop staat. Bijzondere omstandigheden zijn bijvoorbeeld een medische indicatie, familieomstandigheden of woon-werkafstand. Sinds dit jaar wordt ook significante schade door mijnbouw als bijzondere omstandigheid aangemerkt.

Bron: Nationaal Coördinator Groningen (10 september 2020) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud