Nog geen woningen in Loppersum aangesloten op glasvezel - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Nog geen woningen in Loppersum aangesloten op glasvezel

Er zijn nog nauwelijks tot geen woningen in de gemeente Loppersum aangesloten op glasvezel internet. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Stratix dat onderzoek deed naar de breedbanddekking in Nederland. Hiermee loopt Middelstum en omgeving flink achter op de rest van Nederland.Landelijk gezien heeft namelijk al 38% toegang tot internet via glasvezel. Gelukkig is er wel perspectief. Deskundigen verwachten dat met name het buitengebied de komende 2 jaar in rap tempo toegang krijgt tot glasvezel. Het stedelijk gebied laat nog wat langer op zich wachten, zo stelt Internethunter.nl.

Hoe staat het ervoor met glasvezel in Nederland?
Op dit moment hebben van de 8 miljoen huishoudens ongeveer 3 miljoen mensen een glasvezel aansluiting. 5 miljoen woningen hebben dit nog niet, en maken daarom gebruik van ADSL of de kabel.

Focus op buitengebieden, stedelijk gebied blijft achter
Steeds meer buitengebieden in Nederland worden aangesloten op glasvezel. Het betreft met name minder bevolkte gebieden in provincies als Overijssel, Drenthe en Groningen. De noodzaak voor een snelle en stabiele internetverbinding is hier het grootst. De aanleg van glasvezel in het stedelijk gebied neemt veel meer tijd in beslag. Dat komt omdat de noodzaak hier een stuk kleiner is. Huishoudens in stedelijke gebieden beschikken vaak al over een kabelverbiniding die internetsnelheden tot 400 Mb/s kunnen halen.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?
In veel gemeenten zijn speciale werkgroepen druk bezig met het stimuleren van glasvezel internet. Via initiatieven als Glasvezelbuitenaf.nl wordt gezocht naar zoveel mogelijk draagkracht om de aanleg van glasvezel te versnellen. De belangrijkste voordelen val glasvezel zijn:- Een zeer stabiele internetverbinding- De hoogst mogelijke internetsnelheid, ook bij meerdere apparaten- Downloaden en uploaden met dezelfde snelheid- Vrije providerkeuze door het open glasvezelnetwerk

Bron: Internethunter.nl (23 maart 2019) foto pixabay rechtenvrije foto’s
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud