Ontstaansgeschiedenis van ’t Hogelaand - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Ontstaansgeschiedenis van ’t Hogelaand

Afgelopen maandag was de laatste les van de cursus ‘Van dou en nou op t Hogelaand’. 5 jaar lang doceerde Kees Reinders uit Middelstum, leraar geschiedenis, op een duidelijke en aansprekende manier. In 2012 is de Historische Vereniging Middelstum gestart met de 3-jarige cursus over de ontstaansgeschiedenis van ’t Hogelaand. Kees Reinders had een boek geschreven: ‘Van dou en nou op t Hogeland’. In 3 jaar tijd werden de 31 hoofdstukken van het boek behandeld. De cursus trok toen ruim 40 cursisten, woonachtig in de wijde omgeving.
Maar na 3 jaar bleef de belangstelling van de cursisten groot en schreef Reinders er 10 hoofdstukken bij en dat werden opnieuw 10 lessen. In 2019 is nogmaals een cursusjaar gecreëerd  middels een nieuw drukwerk van 12 hoofdstukken. Iedere les behandeld Reinders het gebied vanuit een ander perspectief: De ontstaansgeschiedenis van kerken en kloosters, de boerenplaatsen, het landschap, cultuur en de sporen van het verleden. Steevast wordt de les afgesloten met een aantal dia’s van het behandelde onderwerp.
De lessen werden steeds gegeven op Ewsum, een borgterrein die teruggaat tot de 15e eeuw. Op deze laatste cursusavond was Middelstum-info aanwezig.

Bron: Historische Vereniging Middelstum (10 maart 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud