Orgelconcert door Gert van Hoef in Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Orgelconcert door Gert van Hoef in Middelstum

Op 11 maart om 20 uur geeft Gert van Hoef een orgelconcert in de Sint Hippolytuskerk te Middelstum. Hij bespeelt het bekende orgel, gebouwd in 1863 door Petrus van Oeckelen. Het is een gelegenheidsconcert dat is opengesteld voor belangstellenden. Toegang is vrij, bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Na afloop is er gelegenheid koffie te drinken in De Cederborg, Hippolytuslaan 2 te Middelstum.


 
 
Gert van Hoef
Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Op 13-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa. Van zijn ouders kreeg hij een orgel waarop hij zichzelf wegwijs maakte. In juni 2008 begon Gert te studeren bij mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld. In 2010 studeerde hij 18 maanden bij Evert van de Veen, organist in Voorthuizen. In deze periode kwam zijn muzikaliteit tot grote bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. Sinds 2010 is Gert organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen. Een jaar later kreeg Gert orgelles van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, die hem voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. In september 2013 begon zijn studie bij Jos van der Kooij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met hoofdvak orgel. In juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan voor zijn 'Bachelor' diploma in muziek (orgel) op het majestueuze 'Müller' orgel van de St.-Bavokerk in Haarlem. De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10). In de zomer van 2018 heeft Gert zijn studie aan het conservatorium afgerond en behaalde hij het einddiploma. Gert van Hoef geeft veel orgelconcerten in binnen- en buitenland. Dit zal mede zijn bereikt door de vele video’s die Gert op YouTube plaatste vanaf het prille begin van zijn muzikale carrière.

Sint Hippolytuskerk dicht wegens herstel aardbevingsschade
Het gelegenheidsconcert van Gert van Hoef is mogelijk een van de laatste concerten in de Sint Hippolytuskerk, voordat deze dicht gaat voor een omvangrijke restauratie van aardbevingsschade. Deze 15e eeuwse bakstenen kruiskerk is een van de mooiste voorbeelden van laatgotische kerkbouw in de provincie Groningen, gebouwd en uitgebreid in opdracht van de familie Van Ewsum. Het interieur is gedecoreerd met 16e eeuwse muur- en gewelfschilderingen van de heilsgeschiedenis. Het orgel is gebouwd door Petrus van Oeckelen in 1863 ter vervanging van het Arp Schnitger orgel uit 1696. Het orgel heeft 22 registers, verdeeld over Hoofdwerk, Bovenwerk en Pedaal.
 
Bron: Jan Willem Mout (19 februari 2020) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud