Oud huisarts Gerbens plotseling overleden - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Oud huisarts Gerbens plotseling overleden

Opnieuw is Middelstum in shock omdat er een bekende dorpsgenoot plotseling is overleden. In de nacht van donderdag op vrijdag 21 februari kwam er zeer plotseling een einde aan het leven van oud huisarts Sjouke Gerbens. De hulpdiensten en enkele dorpsgenoten rukten massaal uit om hulp te verlenen maar dit mocht helaas niet meer baten.

Gerbens was een erg geliefd huisarts die maar liefst 36 jaar aan Middelstum verbonden was. Zijn praktijk had niets van een kille klinische dokterskamer. Het was er sfeervol en uitnodigend. Hardop denkend, daarbij leunend tegen zijn verwarming, kwam hij vaak tot de conclusie wat er aan de hand was. Altijd ruimte voor de patiënt om hierin mee te denken.
Toen hij dan ook na maar liefst 36 jaar afscheid van zijn patiënten nam (25 september 2013) bleek wel hoe geliefd hij was. Bijna 1000 mensen kwamen naar de afscheidsreceptie die in Ewsum werd gehouden.

Middelstum-info maakte op deze dag een prachtige film en plaatste dit artikel. Als eerbetoon aan deze geweldige dorpsdokter plaatsen we dit artikel en deze film nogmaals.

We wensen zijn vrouw, dochter, de  familie Gerbens en alle betrokkenden heel veel sterkte met dit plotselinge verlies.

Bron: Team Middelstum-info (22 februari 2020) foto's uit ons archief.
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud