Playoffs binnen bereik KlimaatgroepStars - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Playoffs binnen bereik KlimaatgroepStars

De tafeltennissers van KlimaatgroepStars uit Middelstum hebben zondagmiddag in de wedstrijd tegen VeerhuisWessem/Westa uit het Limburgse Wessem goede zaken gedaan in de strijd om een playoff plaats in de eredivisie. De tegenstanders werden teruggestuurd naar het zuiden van Nederland met een 6-1 nederlaag. De Middelstumers bezetten op dit moment een gedeelde vierde plaats en kunnen dan ook terugzien op een geslaagde middag.Dat het ergens om ging bleek wel uit het feit dat beide teams in de sterkste opstelling aan de wedstrijd begonnen. Voor KlimaatgroepStars opende de fransman Clement Chobeau tegen de Limburger Per Gevers. In de eerste twee games kwam Chobeau op achterstand maar trok deze games wel naar zich toe evenals de derde game. Colin Rengers liet in zijn partij tegen Julien Meurant zien dat het de laatste weken steeds beter gaat. De Klimaatgroepspeler was in drie games te sterk voor zijn tegenstander. Vervolgens nam Arthur Bilas het namens KlimaatgroepStars op tegen de Let Arturs Reinhold. De beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Na winst in de eerste game moest de tegenstander uit het Limburg de overige games laten aan de Belg van KlimaatgroepStars.

Na de pauze was Julien Meurant een gemakkelijke prooi voor Clement Chobeau. De laatste laat iedere wedstrijd zien een welke versterking voor KlimaatgroepStars en de eredivisie te zijn die voor niemand in de eredivisie hoeft te vrezen. Afgezien van een offday tegen de Boer Taverzo 1 waarin hij twee wedstrijden verloor heeft de Fransman nog geen enkele keer in een tegenstander zijn meerdere moeten erkennen. Arthur Bilas en Per Gevers maakten er een fraaie wedstrijd van. Het snelle aanvallende spel van Bilas was de Limburger te veel. Ook in zijn partij tegen Arturs Reinholds deed Colin Rengers van zich spreken. Flitsende slagenwisselingen waren aan de orde van de dag waarbij Rengers uiteindelijk in vier games aan het langste eind trok. De tussenstand was daarmee 6-0 en de maximale score van 7-0 lonkte. Het ijzersterke duo Per Gevers en Arturs Reinholds stak daar echter in vijf games een stokje voor en versloeg het Klimaatgroep duo Clement Chobeau en Arthur Bilas.

Teammanager Jan Tammenga van KlimaatgroepStars toonde zich na afloop een tevreden man. “Blij met het resultaat al voelt het verlies van het afsluitende dubbelspel een beetje zuur. Ieder punt is belangrijk. Maar ik zie wel kansen om bij de eerste vier ploegen te eindigen”, aldus Tammenga. Komende zondag spelen de Middelstumers in het Brabantse Uden in de laatste voorronde om deze plaats in de playoffs te bereiken.

Bron & foto: KlimaatgroepStars (3 april 2023)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud