Programma 4 mei 2023 - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Programma 4 mei 2023

Wij starten om 19.00 uur bij “Herberg in de Valk” met een stille tocht langs de Stolpersteinen. Zoals gebruikelijk zal ook “Concordia” deze stille tocht begeleiden. Bij de Stolpersteinen zullen bloemen worden neergelegd. De route eindigt op het Concordiaplein waar aansluitend de herdenking plaats zal vinden. U bent allen van harte welkom om mee te lopen met de stille tocht!
Tussen 19.45 uur en 19.59 uur zal de kerkklok van de Hippolytuskerk luiden.
Om 19.59 uur zal de “Taptoe” worden geblazen door een lid van de Muziekvereniging “Concordia”.
Om 20.00 uur zullen we met elkaar 2 minuten stilte in acht nemen.

Na deze 2 minuten stilte zal het Wilhelmus worden gespeeld.
Aansluitend zal de kranslegging plaatsvinden:

1.    Kranslegging door een afgevaardigde van de Gemeente Eemsdelta.
2.    Kranslegging door kinderen van de 3 basisscholen.
3.    Kranslegging door vluchtelingen.
4.    Kranslegging door een delegatie van S.O.O.M. en het 4-mei comité. Aansluitend volgt het defilé langs het monument.

Bent u niet in de gelegenheid om naar het Concordiaplein te komen, dan kunt u de plechtigheid ook volgen via de livestream op het internet.U kunt de livestream bekijken via www.middelstum-info.nl en via het Kerktv kanaal van de Protestantse Gemeente Middelstum.

Na afloop van de plechtigheid  wordt u van harte uitgenodigd voor een kopje koffie en thee in de Hippolytuskerk. Tevens kunt u hier het Holocaust monument bezichtigen.

Wat is het vlaggenprotocol op 4 mei?
Op 4 mei hangen we in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om de hele dag de vlag halfstok te hangen. De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen.

Bron: Comité 4 en 5 mei  Middelstum (1 mei 2023)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud