Publiek grote winnaar bij Poolster-Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Publiek grote winnaar bij Poolster-Middelstum

Zaterdag begon de voetbalcompetitie weer voor vele amateurverenigingen, zo ook voor de voetbalvereniging Middelstum. De trotse nummer 3 van het vorige seizoen mocht aantreden in Spijk tegen vv Poolster. Beide ploegen kennen elkaar door en door, het beloofde een mooie wedstrijd te gaan worden en dat werd het ook.

Foto uit ons archief van de wedstrijd uit april dit jaar.

Middelstum kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand te staan. Op het middenveld pikte Johan de Groot namens Poolster de bal op, en speelde in de zestien bij Middelstum de bal in op Kevin Bijlsma die op zijn beurt de bal voor de voeten legde van Jesse Smit. Smit faalde niet en gaf doelman Damon Medema het nakijken 1-0 men was op dat moment nog geen 5 minuten onderweg in de wedstrijd. Ondanks het vele balbezit van de bezoekers uit Middelstum, wist men niet tot grote kansen te komen. Na een halfuur stond het zowaar 2-0 voor de gastheren. Deze keer was Jesse Smit namens Poolster de aangever, vanaf de rechterflank bracht hij de bal voor het doel. Alles en iedereen in de defensie misten de bal, maar Johan de Groot die vrij stond bij de 2e paal knalde de bal via de deklat achter doelman Medema opnieuw tegen de touwen 2-0. Met deze voorsprong zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Aanvalsdrift
Dat er in het tweede bedrijf door Middelstum uit een ander vaatje getapt moest worden was wel duidelijk. De bezoekers trokken vanaf het eerste fluitsignaal dan ook volop ten aanval om de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Twan Heemstra werd na de theepauze ingebracht bij Middelstum, het zorgde voor het nodige binnen de ploeg van Jelmer Meinardie. Uit een voorzet vanaf links door Thijs Oosterhoff kwam Middelstum na een klein kwartier op 1-2 de bal werd verlengd met het hoofd door Twan Heemstra op Allert Moeken die doelman Werkman het nakijken gaf. Bij Middelstum bleek het besef te komen dat er wellicht veel meer in zou zitten vandaag. Met veel inzet en wilskracht gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Na ruim driekwart wedstrijd kwam de gelijkmaker voor Middelstum. Uit een voorzet van Daan van Aller kopte Twan Heemstra de 2-2 tegen het nylon, een stand die gezien het spelbeeld op dat moment ook terrecht was. In de haast om voor de volle 3 punten te gaan kreeg Middelstum rond de 80e minuut de deksel op neus. Uit een counter scoorde Johan de Groot op aangeven van Kevin Bijlsma zijn tweede van de middag en bezorgde hij zijn ploeg de volle buit. Aan de stand veranderde niets mer en na 90 minuten + 8 minuten bessuretijd kon Poolster opgelucht het veld verlaten.

Na afloop waren beide trainers het er wel over eens dat het publiek deze middag de grote winnaar was geworden. Beiden gingen voor de winst en dat leverde uiteindelijk een prachtige wedstrijd op.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen promovendus Corenos uit Roodeschool. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

Poolster Middelstum 3-2 (2-0): 1-0 Smit (4); 2-0 de Groot (44); 1-2 Moeken (54); 2-2 Heemstra (65); 3-2 de Groot (83)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (26 september 2022) foto uit ons archief