PVDA veruit de grootste partij in Middelstum! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

PVDA veruit de grootste partij in Middelstum!

Het was even na midden nacht toen de definitieve uitslag van de herindelingsverkiezingen bekend werden gemaakt. Lokaal Belang werd met afstand de aller grootste partij met maar lieft (voorlopig) 11 van de 29 te verdelen zetels. De PVDA werd goede tweede met naar verwachting 5 zetels. In Middelstum werd de PVDA veruit de grootste  met maar liefst 412 stemmen. RTV Noord kopte dit als: “Het Schollema effect”  De opkomst in Middelstum was naar liefst 50,42 % en dan is in vergelijking met de gemeentelijke opkomst een prima resultaat.
Het CDA van dorpsgenoot Pier Prins eindigde keurig op een tweede plaats met toch ook nog 188 stemmen. De Christen Unie  met net 27 stemmen minder eindigde op een keurige derde plaats.

Er kon voor het eerst in de geschiedenis gestemd worden in de Hippolytushal. Een prima met veel ruimte. Keurig georganiseerd en geheel Corona Proof.

In de loop van deze week zal de uitslag definitief worden gemaakt maar daar zal naar alle waarschijnlijk niet veel meer aan veranderen. Het is straks aan Lokaal Belang om de eerste informerende gesprekken te voeten voor een nieuw bestuur voor de nieuwe gemeente Eems Delta!

Bron: Team Middelstum-info (19 november 2020) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud