Rood Zwart Baflo na rust langs VV Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Rood Zwart Baflo na rust langs VV Middelstum

Rood Zwart Baflo heeft zaterdag goede zaken gedaan door van VV Middelstum te winnen. Na de 0-1 vlak voor rust, kwamen de Bafloërs in de 50ste minuut langszij en werd Reinout Geuze in de 75ste minuut matchwinner.

In een niet al te hoogstaande wedstrijd was het Middelstum dat in de eerste helft de betere ploeg was. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de gasten, die met de wind in de rug iets gemakkelijker voetbalden dan de Bafloërs. Zo was het in de 5de minuut Middelstum-aanvoerder Allert Moeken die via Melvin Folkerts naast schoot. Zeven minuten later kreeg Mateo Milkovic een grote kans toen Gijs Tervooren die bal verkeerd raakte en de Middelstumer vrije doorgang kreeg. Milkovic probeerde de ver voor z’n doel staande Cedric Tillema met en lob te verschalken, maar de bal verdween hopeloos naast. Na een kwartier spelen was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Reinout Geuze kwam net te laat om een vrije bal van Duncan Torrenga van dichtbij tegen de touwen te werken.

Hierna was het weer Middelstum dat de Bafloërs terug drukte op eigen helft en twee goede kansen op de openingstreffer kreeg. Milkovic kwam een teen tekort om de bal over de doellijn te drukken toen Cedric Tillema bij een voorzet van Thijs Osterhoff weggleed. En halverwege de eerste helft leek Dennis Verkerk de Middelstumers op voorsprong te zetten na een missertje in de niet al te sterk spelende Bafloër verdediging, maar de middenvelder schoot te gehaast en ver naast.

De gasten bleven het betere van het spel hebben, alleen werd dit nog niet in doelpunten omgezet. Rood Zwart Baflo Na ruim een half uur spelen stond Middelstum-goalie Youran Mus aan de grond genageld bij een afstandsschot uit het niets van Reinout Geuze, maar ook nu ging de bal er niet in. Op slag van rust kwamen de gasten dan toch verdiend op voorsprong. Mateo Milkovic mocht wel heel gemakkelijk over links doorgaan om vervolgens de bal op maat af te leveren bij de tweede paal, waar de geheel vrijstaande Dennis Verkerk de bal in het lege doel kon werken, 0-1. Met deze stand werd er ook gerust.

Waar de blauw-witten de eerste helft de bovenliggende partij waren geweest, was het Rood Zwart Baflo dat na de hervatting veel feller was en de gasten direct op eigen helft vastzetten. In de 50ste minuut was het dan ook al gelijk toen invaller Patrick Rutgers een vrije bal van Melvin Folkerts ongehinderd kon binnen koppen, 1-1. Een minuut later probeerde Duncan Torrenga van afstand Youran Mus te verrassen, maar wist de doelman de bal nog met een uiterste inspanning  over de lat te werken. De hoekschop die volgde was de korte variant en werd door Torrenga van buiten de ’16’ afgevuurd. Ook nu ging de bal net over. Na ruim een uur spelen had de thuisploeg een strafschop moeten hebben toen Melvin Folkerts binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Peter van Dam. Scheidsrechter Johannes de Klein – die even daarvoor nog aan het bakkeleien was geweest met Folkerts zag er geen erg in en liet doorspelen.

Het spel werd er vervolgens niet beter op, maar VV Middelstum gaf niet op en kwam zowaar weer wat beter in de wedstrijd. Nadat eerst nog een voorzet van Bafloër Mike Smit op de paal was beland, kwam de thuisploeg een kwartier voor tijd dan toch op voorsprong. Duncan Torrenga speelde zich op links goed vrij en gaf een prima voorzet die door Reinout Geuze bij de tweede paal werd binnen gewerkt, 2-1.

Kansen kreeg Rood Zwart Baflo niet meer, VV Middelstum nog één. De zeer gedreven Xander Anema stak het veld over en gaf vanaf de rechter kant goed voor. Mateo Milkovic had de gelijkmaker op de schoen, maar zijn inzet werd door Chris ten Boer onschadelijk gemaakt. Zo trok de thuisploeg aan het langste eind in een wedstrijd waar gezien het spelbeeld een gelijkspel beter tot z’n recht was geweest. Neemt niet weg dat Rood Zwart Baflo 3 belangrijke punten kan bijschrijven en het piepjonge VV Middelsum "gemiddeld 21 jaar" snel mag hopen op betere tijden.

Bron: Winsum Nieuws (22 december 2019) foto uit ons archief