Menu
Ga naar de inhoud

Scorend vermogen breekt Middelstum op tegen WVV

In het laatste competitieduel van 2018 reisden de blauwhemden van Middelstum afgelopen zaterdag af naar Winschoten. Gesteund door een groot aantal supporters, welke gezamenlijk per touringcar mee reisden, was er hoop op een goed resultaat. Helaas brak het scorend vermogen de ploeg van trainer Frank Konneman ook vandaag op.

Op Romke Korpershoek en Mateo Milkovic na was de selectie van Middelstum compleet. Gerard Bronsema en Kristian Boelema waren terug na blessureleed. Gelukkig kon er gevoetbald op het kunstgras in Winschoten. Thuisploeg WVV begon sterk aan de wedstrijd met bij vlagen leuk combinatiespel. Na ongeveer een kwartier begonnen de bezoekers uit Middelstum steeds beter in de wedstrijd te komen. De eerste kansen kwamen dan ook voor de Middelstumers, echter de voorwaartsen waren niet scherp genoeg vandaag wat later in de wedstrijd de ploeg zou gaan opbreken. Met een 0-0 stand op het scorebord werd de rust ingegaan.

Na de theepauze ging Middelstum door met waar ze voor rust waren geëindigd , namelijk veel inzet en goed voetbal en veel duelkracht. Middelstum was de bovenliggende partij en WVV creëerde maar weinig meer. Een aantal goede kansen werden helaas niet verzilverd. Het gebrek aan scorend vermogend bleek de Middelstumers fataal te worden. Zoals vaker dit seizoen is gebeurd beloonden de blauwhemden zichzelf ook vandaag niet. Met nog een kwartier te voetballen nam WVV de wedstrijd weer over en Middelstum was de grip op de wedstrijd kwijt. Met maar amper  nog 5 minuten te gaan, kwam vanuit het niets de openingstreffer op het scorebord.  Mathijs Mollema probeerde het eens van grote afstand. Tot ieders verbazing vloog de bal achter doelman Jeroen Smit tegen de touwen 1-0. Middelstum was geraakt, maar wilde niet verliezen vandaag en ging vol op de aanval spelen. 2 minuten na de openingstreffer was het wederom WVV welke scoorde 2-0 door een treffer van Thomas Kant. Diep in blessuretijd wist Gerard Bronsema nog de eer te redden door de 2-1 te scoren voor zijn ploeg. De scheidrechter van dienst blies een paar minuten later het voor eindsignaal. Totale teleurstelling overheerste bij de mannen van Middelstum. De nederlaag kwam opnieuw hard aan. Op 9 februari 2019 gaat Middelstum verder, dan speelt men uit tegen SIOS uit Sauwerd.

WVV – Middelstum 2-1 (0-0): 1-0 Mollema (85); 2-0 Kant (87); 2-1 Bronsema (90+5).

Bron: Sportredactie Middelstum-info (9 december 2018) Foto uit het archief